Följ Svensk Fastighetsförmedling

Försäljningsrekord och fortsatt stigande bostadspriser i Värmland

Nyhet   •   Jan 16, 2015 13:12 CET

Priserna på bostadsmarknaden i Värmland fortsätter att stiga. Under 2014 steg priserna på bostadsrätter i länet med hela 17 procent, varav 4 procent bara under det sista kvartalet. Villapriserna ökade med 6 procent det gångna året, trots att priserna det senaste kvartalet faktiskt minskade med 2 procent. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

Även i Värmlands största kommun Karlstad har prisuppgången varit stabil. Under det gångna året har bostadsrättspriserna ökat med 14 procent och villorna med 10 procent, vilket är högre är riksgenomsnittet som i båda fallen ligger på 9 procent. Årets sista kvartal blev förändringarna lite mer blygsamma, då bostadsrätterna steg med 2 procent och villorna minskade med 1 procent.

– Under höstmånaderna och julen har det sålts riktigt bra här i Värmland. Vi satte nya försäljningsrekord både i november och december och ser inga tecken på någon avmattning på marknaden. Vad gäller villor har utbudet sjunkit avsevärt och det är verkligen huggsexa på de bostäder som väl kommer ut. Att så få villor ligger ute till försäljning kan bero att fler väljer att bo kvar i sina hus tack vare den låga räntan. För bostadsrätterna ser vi en fortsatt hög efterfrågan och prisuppgång framöver, säger Peter Wingqvist, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlstad.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 4 % + 9 %
Värmlands län + 4 % + 17 %
Karlstads kommun + 2 % + 14 %

*Statistiken för Värmlands län baseras på försäljningen av 289 bostadsrätter under oktober 2014 – december 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med juli 2014 – september 2014, tolvmånaderssiffran med oktober 2013 – december 2013.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 1 % + 9 %
Värmlands län – 2 % + 6 %
Karlstads kommun – 1 % + 10 %


*Statistiken för Värmlands län baseras på försäljningen av 259 villor under oktober 2014 – december 2014. Tremånaderssiffran är en jämförelse med juli 2014 – september 2014, tolvmånaderssiffran med oktober 2013 – december 2013.


För ytterligare information, kontakta:
Peter Wingqvist, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlstad
Mail: peter.karlstad@svenskfast.se
Mobil: 0708-33 03 43

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig återigen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med.

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av Hemnet HNS AB som i sin tur ägs till lika delar av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.