Följ Svensk Fastighetsförmedling

Hemnetaffären stärker Svensk Fastighetsförmedling -Avtal undertecknat med Schibsted

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2015 09:04 CET

Nu har alla fyra befintliga aktieägare accepterat Schibsteds erbjudande att förvärva Hemnet. Avtalet är påskrivet och ärendet ska vidare för godkännande till konkurrensverket.

Hemnet ägs idag av Swedbank, 34 %, Svensk Fastighetsförmedling 16 %, Mäklarsamfundet 25 % och Fastighetsmäklarförbundet 25 % och är värderat till 1,5 miljarder kronor. Affären innebär att Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling säljer hela sitt innehav medan Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet behåller 10 % vardera. Affären ska nu till konkurrensverket för godkännande och förväntas vara helt klar för avslut under första halvåret 2016.

-Vi är nöjda med att vi är ytterligare ett steg närmare avslut i affären. Vi tror på Hemnet och tror på Schibsted som ägare. Den här affären gör att Svensk Fastighetsförmedling kan bli ännu starkare. Vi menar att det är den bästa lösningen för våra kunder, Hemnet, Svensk Fastighetsförmedling men också för hela fastighetsmäklarbranschen, säger Håkan Hellström, styrelseordförande, Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare som också är ägare av bolaget. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2015 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

För ytterligare information, kontakta:

Håkan Hellström, styrelseordförande, Svensk Fastighetsförmedling.
Mail: hakan.hellstrom@svenskfast.se

Tel: 0705-49 49 63

Kicki Erkers, presskontakt

Mail: kicki.erkers@svenskfast.se

Mobil: 0725-70 56 18

Följ oss gärna påwww.svenskfast.se

www.mynewsdesk.com

facebook.com/svenskfast

twitter.com/#svenskfast

instagram@svenskfast

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.