Följ Svensk Fastighetsförmedling

Vd-byte på Svensk Fastighetsförmedling

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2018 16:12 CEST

Tanja Ilic har sedan augusti 2015 arbetat som vd på Svensk Fastighetsförmedling, men har nu valt att lämna bolaget.

Tanja Ilic tillträdde tjänsten som vd på Svensk Fastighetsförmedling med uppdraget att omstrukturera bolaget efter dess omstart som franchiseorganisation med merparten av Franchisetagarna även som ägare till kedjan.

– Tanja Ilic:s vd uppdrag har genomförts med engagemang, integritet och uthållighet och har haft stor betydelse för vår verksamhet framåt. Svensk Fastighetsförmedling står idag kanske starkare än någonsin, och väl rustade att möta framtiden, säger Håkan Hellström, styrelseordförande i Svensk Fastighetsförmedling AB.

– Som vd i Svensk Fastighetsförmedling har jag haft händelserika och roliga år. Tillsammans med mina medarbetare, hängivna franchisetagare och styrelsen har vi snabbare kommit längre än jag vågade hoppas på när jag startade mitt uppdrag. Idag är vi en stark aktör och än mer betydelsefulla inom vår näring, säger Tanja Illic.

Styrelsen har redan påbörjat arbetet med att rekrytera en efterträdare till Tanja Ilic, och arbetet leds av styrelseordförande Håkan Hellström.

Fr.o.m. 8 september 2018 kommer Petra Wester att tjänstgöra som tf vd fram till ny ordinarie vd är på plats, vilket beräknas ske under Q1 eller Q2 2019. Petra har en lång erfarenhet av företagsledning inom bank och fastighetsbranschen, hon har arbetat i ledande befattningar på SEB, Newsec, samt partner i Stronghold. Sedan 2010 har hon drivit eget konsultbolag med rådgivning åt framförallt fastighets- och byggbolag.

För ytterligare information, kontakta:

Håkan Hellström, Styrelseordförande, Svensk Fastighetsförmedling

Mail: hakan.hellstrom@svenskfast.se

Mobil: 070 549 49 63

Kicki Erkers, presskontakt, Svensk Fastighetsförmedling

Mail: kicki.erkers@svenskfast.se

Mobil: 072 570 56 18

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2017 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 31 000 bostäder till ett värde av 67.6 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2018 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.