Följ Svensk Fastighetsförmedling

Christer Engström är Luleås Bohjälte 2012

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2012 08:42 CEST

Luleås Bohjälte 2012 heter Christer Engström och är en pensionerad brandman. Christer fick hela 34 röster i den omröstning som avslutades i söndagskväll.

Den 17 juli startade jakten på Luleås Bohjälte 2012. Sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Luleborna att nominera personer som förtjänar att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor. I går utsågs Luleås egen Bohjälte Christer Engström som aldrig tvekar att ställa upp för sina grannar.

– Jag tycker det är självklart att sträcka ut en hjälpande hand till människor i min närhet. Det gäller allt från äldre människor till barn eller ensamstående föräldrar på min gata. Det känns förstås fantastiskt att få den här uppskattningen och det är som en kick att fortsätta hjälpa mina grannar. Jag hoppas Bohjälten banar väg för fler personer att hjälpa varandra, säger Christer Engström, Luleås Bohjälte 2012.

– Christer Engström är varje människas drömgranne. Han ställer upp för både gamla och unga i vått och torrt, alltid utan att tänka på egen vinning. Han är verkligen värd utnämningen till Luleås Bohjälte 2012, säger Daniel Johansson, franchisetagare för Svensk Fastighetsförmedling i Luleå.

I går prisades Christer Engström för sina insatser vid en ceremoni i Svensk Fastighetsförmedlings Bobutik på Stationsgatan 25. Som en av tio lokala Bohjältar runt om i landet kommer Christer Engströms Bohjälte-insats också att nomineras till Svenska Hjältar.

Dessutom går han nu vidare till ett juryförfarande där en riksjury väljer ut Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012.

– Det känns givetvis fantastiskt roligt att bli Luleås Bohjälte. Jag får nog fira detta med att köpa en ny skyffel så att jag kan fortsätta skotta snö i vinter, avslutar Christer Engström.

Nomineringen som gjorde Christer Engström till Luleås Bohjälte:
På Christers gata har det genom åren bott många äldre par och Christer har hjälpt dem med mycket! Allt från snöskottning under vintern till gräsklippning under sommaren och en massa andra saker som de har behövt hjälpt med. Christer är en granne som alltid hälsar glatt på alla och han har en positiv attityd mot alla han möter. Många av barnen på gatan brukar vara hos honom och leka på tomten. Christer är definitionen av en Bohjälte!

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Luleå. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.

Om fortsättningen av Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
I går korades tio lokala Bohjältar på olika orter runt om i landet. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Den övergripande vinnaren presenteras på torsdag den 4 oktober. Samtliga tio lokala Bohjältar nomineras också till Svenska Hjältar.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Daniel Johansson, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Luleå
Telefon: 070-101 40 71
E-post: daniel.lulea@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.