Följ Svensk Fastighetsförmedling

Finalisterna i Jönköpings Bohjälte är nu utsedda

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2012 13:59 CEST

Sedan den 17 juli har boende i Jönköping haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de tre finalisterna till Jönköpings Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Jönköpingsborna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Jönköpingsjuryn, bestående av kommunalrådet Anna Mårtensson, Annette ”Kastrullhäxan” Edlund, och Jan Windolf, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling, utsett de tre finalisterna till Jönköpings Bohjälte.

De tre finalisterna till Jönköpings Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Olle Petersson – nominering: ”När Olle sålde sin villa fick han efter visningarna ett bud som han accepterade och han bestämde sig för att avsluta budgivningen. Mellan beslut och kontrakt fick Olle dock han ett högre bud, över etthundratusen kronor, men Olle stod för sitt beslut och sålde till den han tidigare lovat. Vid kontraktet sa Olle ”pengar är inte allt och man måste stå för sitt beslut” Därför är han min Bohjälte – för mig, sin familj och framför allt för det unga paret som fick möjlighet till eget hus.”
• Sture Stigmér – nominering: ”Sture är en mycket engagerad och hjälpsam Jönköpingsbo som alltid engagerar sig i sina medmänniskor och i deras boenden. Han blev direkt vald till ordförande i sin HSB-förening när han flyttade dit för ett antal år sedan och uppskattas för sitt engagemang. Sture är väl värd att bli Jönköpings och Sveriges Bohjälte!”
• Sven-Åke Carlsson– nominering: ”Sven-Åke har jämt en hjälpande hand till övers för andra. Han har många järn i elden, då han nyligen blivit pensionär, så han har möjlighet och viljan att hjälpa andra. Samtidigt göra sådant han tycker är roligt, vilket innefattar i stort sätt allt. Han kan snickra, måla, fixa bil och husvagn, duktig med trädgårdsarbete, lägga sten, renovera med mera. Han ställer alltid upp om man ber om hjälp, han lånar ut saker, ger råd och så vidare. Under vintertid så skottar han snö och hjälper ofta sina grannar om de är bortresta eller av annan orsak inte kan skotta. Likaså röjer han av gräset vid Djurkyrkogården i Jönköping när det har blivit för högt. Vill man ha hjälp vid trädfällning är det aldrig några problem, om bilen strejkar eller låter konstigt – listan kan göras hur lång som helst, inget är problem för världens bästa granne, Carlsson!”

– De tre finalisterna för Jönköping är alla värdiga Bohjältar, och de ska bli kul att se hur svenska folket röstar. På www.bohjalten.se har vem som helst möjlighet att rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår till den 28 september och därefter koras Jönköpings Bohjälte 2012. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Jan Windolf, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Jönköping. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.


Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Jan Windolf, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Jönköping
Telefon: 0708-18 86 03
E-post: jan.jonkoping@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.