Följ Svensk Fastighetsförmedling

Sven-Åke Carlsson är Jönköpings Bohjälte 2012

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2012 18:16 CEST

Jönköpings Bohjälte 2012 heter Sven-Åke Carlsson, en händig pensionär som i vått och torrt ställer upp för sina medmänniskor. Sven-Åke tog en jordskredsseger med hela 434 röster i den omröstning som avslutades i söndagskväll.

Den 17 juli startade jakten på Jönköpings Bohjälte 2012. Sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Jönköpingsborna att nominera personer som förtjänar att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor. I går utsågs Jönköpings egen Bohjälte Sven-Åke Carlsson som mer än gärna hjälper sina grannar med bokstavligt talat – allt från himmel till jord.

– Jag tycker om att hjälpa till och är ganska praktiskt lagd av mig. Det behövs inte så mycket för att göra en annan människa glad och det känns så bra när man gör det! En Bohjälte för mig är någon som hjälper sina grannar och bryr sig om sina medmänniskor. Jag antar att det passar in på mig och att det var därför jag vann. Det känns givetvis helt fantastiskt att bli korad till Jönköpings Bohjälte, säger Sven-Åke Carlsson, Jönköpings Bohjälte 2012.

– Sven-Åke Carlsson är definitionen av en Bohjälte. Inget hinder är för stort för honom när det kommer till att hjälpa till. Sven-Åke ställer alltid upp och han gör det med ett ständigt gott humör. Han förtjänar verkligen att bli Jönköpings Bohjälte 2012, säger Jan Windolf, franchisetagare för Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Som en av tio lokala Bohjältar runt om i landet kommer Sven-Åke Carlssons Bohjälte-insats också att nomineras till Svenska Hjältar. Dessutom går han nu vidare till ett juryförfarande där en riksjury väljer ut Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012.

– Det är förstås otroligt hedrande att bli korad till Jönköpings Bohjälte. Jag ska nog fira det här med att äta och dricka något extra gott, avslutar Sven-Åke Carlsson.

Nomineringen som gjorde Sven-Åke Carlsson till Jönköpings Bohjälte:
Sven-Åke har jämt en hjälpande hand till övers för andra. Han har många järn i elden och då han nyligen blivit pensionär så har han möjlighet och viljan att hjälpa andra. Samtidigt gör han sådant som han tycker är roligt, vilket innefattar i stort sätt allt. Han kan snickra, måla, fixa bil och husvagn – är duktig med trädgårdsarbete, lägga sten, renovera, med mera. Han ställer alltid upp om man ber om hjälp, han lånar ut saker, ger råd och så vidare. Under vintertid så skottar han snö och hjälper ofta sina grannar om de är bortresta eller av annan orsak inte kan skotta. Likaså röjer han gräset vid Djurkyrkogården i Jönköping när det har blivit för högt. Vill man ha hjälp vid trädfällning är det aldrig några problem, om bilen strejkar eller låter konstigt – listan kan göras hur lång som helst, inget är problem för världens bästa granne, Carlsson!

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Jönköping. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.

Om fortsättningen av Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
I går korades koras tio lokala Bohjältar på tio olika orter runt om i landet. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Den övergripande vinnaren presenteras på torsdag den 4 oktober. Samtliga tio lokala Bohjältar nomineras också till Svenska Hjältar.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Jan Windolf, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Jönköping
Telefon: 0708-18 86 03
E-post: jan.jonkoping@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.