Följ Svensk Fastighetsförmedling

Från Nationalmuseum till Svensk Fastighetsförmedlings butiker

Nyhet   •   Dec 05, 2018 11:23 CET

Fotograf: Mattias Hamrén

För en dryg månad sedan återinvigdes Nationalmuseum, efter fem års omfattande renovering. Vi möts numer av ett museum som genomgått en stor transformation från otidsenlig och mörk till ljus och inspirerande – en mötesplats som rymmer både historia och samtid. Särskilt slående är färgsättningen som inspirerats av husets arkitekt Friedrich August Stülers originalidéer. Och intresset är stort. Kön till entrén ringlar sig långt utanför huset alla dagar, trots att det nya museet rymmer dubbelt så många besökare och dessutom tre gånger så mycket konst än tidigare.

Passa samtidigt på att besöka den fina museibutiken som White Arkitekter och retailbyrån Workshop arbetat fram. Extra kul tycker vi, eftersom Workshop också samarbetar med Svensk Fastighetsförmedling. Workshop är vårt bollplank och utvecklare av det ramverk som ligger till grund för hur våra bobutiker kan anpassas och utformas vid flytt till nya lokaler eller vid renovering. Workshop har dessutom arbetat med interiören till butiken i Värmdö samt hela kontorskonceptet i Sickla Köpkvarter, Nacka. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.