Gå direkt till innehåll
Låt grannen hjälpa dig med bostadsförsäljningen

Nyhet -

Låt grannen hjälpa dig med bostadsförsäljningen

Din mäklare har givetvis bäst koll på hårdfakta om bostaden, prisstatistik, tidigare försäljningar i området, samt ser till att säljare och köpare gör en trygg affär. Men när det gäller var bästa förskolan, löprundan eller restaurangen i området ligger, kan det vara guld värt att ta hjälp av din granne.

Granne med koll är en ny tjänst från Svensk Fastighetsförmedling som kan öka din bostads chanser på marknaden.

– Det mesta kan man läsa sig till i prospektet, och mäklarna har svar på de flesta frågorna. Men när det gäller andra, mjukare värden, kan grannen berätta hur stämningen är i trapphuset eller var de finaste promenadstråken finns, säger Johanna Gavefalk, Marknad- och kommunikationschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Granne med koll är en helt kostnadsfri tjänst från Svensk Fastighetsförmedling, där du som säljare kan välja att låta en granne vara med på visningen av din bostad och svara på frågor.
– Grannen kan på ett transparent och trovärdigt sätt berätta om fördelarna med att bo i området, säger Johanna Gavefalk.

Ofta går det till så att mäklaren hälsar välkommen till visningen och samtidigt presenterar grannen som gärna hjälper till att svara på frågor.
– Ett exempel är ett äldre par med utflugna barn som vill sälja sitt hus. De har kanske inte så bra koll på vilka förskolor och fotbollsplaner som finns i området. Då kan en granne med egna småbarn berätta istället. Att sälja och köpa bostad är ofta den största affär man gör i livet – då är det viktigt att det blir så bra som möjligt.

Väljer du att erbjuda Granne med koll inkluderas detta i objektsbeskrivningen. Mäklare kontaktar även din granne inför visningen med enklare råd och instruktioner i syfte att förbereda denne på bästa sätt. I anslutning till visningen utrustas den utvalda grannen med en pin som gör det enkelt för spekulanter att identifiera personen.

Ämnen

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Relaterat innehåll

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige