Följ Svensk Fastighetsförmedling

Bostadspriserna fortsätter uppåt i Halland

Pressmeddelande   •   Jun 12, 2015 15:00 CEST

Liksom i resten av riket fortsätter priserna att stiga även i Halland. Bara under den senaste tremånadersperioden har bostadsrätterna stigit med hela 8 procent och villorna med 5 procent. Sett till det senaste året har priserna ökat än mer. Bostadsrätterna visar då en ökning på 19 procent och villorna 11 procent. Det betyder att bostadsrätterna i Halland stigit mer i pris än riksgenomsnittet, medan villapriserna följer uppgången i landet i stort, enligt nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

Länets största kommun Halmstad har drivit prisutvecklingen och under den senaste tolvmånadersperioden har priset på bostadsrätter stigit med hela 25 procent. En kvadratmeter kostar nu 20 068 kronor. Även grannkommunen Falkenberg visar på rejäla prisökningar. Under de senaste tre månaderna har priserna gått upp med 14 procent. Snittpriset för en bostadsrätt ligger i dag på drygt 1,6 miljoner kronor i Halmstad, 2,3 miljoner i Kungsbacka, 2 miljoner i Varberg och 1 miljon i Falkenberg. Genomsnittspriset i riket är nästan 2,2 miljoner kronor.

Även villapriserna i Halmstad har fortsatt uppåt och ökat med 9 procent under det senaste året. I Varbergs kommun är ökningen betydligt större, där har priserna stigit med hela 18 procent. Snittpriset på en villa i Halmstad är cirka 2,9 miljoner kronor, i Varberg 3 miljoner, i Falkenberg 2,2 miljoner och i Kungsbacka är de som allra dyrast. Där får man betala hela 4,3 miljoner kronor för en genomsnittsvilla.

– Utbudet på både villor och bostadsrätter är väldigt litet och just nu ungefär 30 procent mindre än ett vanligt år. Dessutom råder det en allmän bostadsbrist vilket den höga inflyttning vi har till regionen bidrar till. De bostäder som kommer ut till försäljning säljs dessutom snabbare än tidigare och ofta redan innan visning. Vi har gott om arbetstillfällen, högskolan fortsätter att locka elever och det byggs inte överdrivet mycket nya bostäder så det finns inte särskilt mycket som talar mot en fortsatt prisuppgång, säger Pugh Rengensjö, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Halmstad.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 6 % + 13 %
Hallands län + 8 % + 19 %
Halmstad kommun + 8 % + 25 %
Varberg kommun + 2 % + 13 %
Falkenbergs kommun + 14 % + 24 %
Kungsbacka kommun + 1 % + 8 %
*Statistiken för Hallands län baseras på försäljningen av 403 bostadsrätter under mars 2015 – maj 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med december 2014 – februari 2015, tolvmånaderssiffran med mars 2014 – maj 2014. Källa: Svensk Mäklarstatistik.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 5 % + 11 %
Hallands län + 5 % + 11 %
Halmstad kommun + 5 % + 9 %
Varberg kommun + 9 % + 18 %
Falkenbergs kommun – 1 % + 11 %
Kungsbacka kommun + 3 % + 14 %

*Statistiken för Hallands län baseras på försäljningen av 543 villor under mars 2015 – maj 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med december 2014 – februari 2015, tolvmånaderssiffran med mars 2014 – maj 2014. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet). Källa: Svensk Mäklarstatistik.

För ytterligare information, kontakta:
Pugh Rengensjö, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Halmstad
Mail: pugh.halmstad@svenskfast.se
Mobil: 0706-35 94 95

Christian Werdin, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Varberg
Mail: christian.varberg@svenskfast.se
Mobil: 0704-44 95 44

Ola Claesson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Falkenberg
Mail: ola.falkenberg@svenskfast.se
Mobil: 0708-59 42 41

Mats Wahlbäck, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling I Kungsbacka
Mail: mats.kungsbacka@svenskfast.se
Mobil: 0708-82 22 22

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3-4 månader. Vi kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med.

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av Hemnet HNS AB som i sin tur ägs av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.