Följ Svensk Fastighetsförmedling

Bostadspriserna fortsätter uppåt i Värmland

Pressmeddelande   •   Jul 14, 2015 11:36 CEST

Länets bostadsmarknad har under våren varit het och speciellt bostadsrätterna har stigit i pris under våren. De senaste tre månaderna har de gått upp med hela 9 procent, att jämföra med riket där priset på bostadsrätter stigit med 2 procent. Sett till det senaste året har priserna stigit med 8 procent i Värmland. Villorna ökar även de, på dem har priserna stigit med 3 procent det senaste kvartalet och 9 procent det gångna året. Det avslöjar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

I Karlstad kommun dominerar länets marknad för bostadsrätter. Där har bostadsrätterna stigit med 8 procent de senaste tre månaderna och 13 procent under den senaste tolvmånadersperioden. Genomsnittspriset för en bostadsrätt i kommunen ligger nu på 1,3 miljoner kronor.

Villapriserna har även de gått upp men det skiljer sig rejält mellan länets kommuner. I Karlstad backar villapriserna med 4 procent det senaste kvartalet, medan de i Arvika ökat med hela 20 procent. Sett till det gångna året har priserna dock stigit även i Karlstad, då med 8 procent, i Arvika är motsvarande ökning 23 procent. I genomsnitt är priset för en villa 2,3 miljoner kronor i Karlstad och 1,3 miljoner kronor i Arvika.

– Värmland är en väldigt attraktiv region med en hög inflyttning och det drar upp priserna. Dessutom påverkade diskussionerna om införandet av ett amorteringskrav priserna en hel del under våren. I grund och botten är amorteringskravet kanske ett nödvändigt ont, som kommer att införas så småningom. Nu under sommarmånaderna minskar som vanligt det redan låga utbudet, men man ska komma ihåg att det är många som letar efter bostäder under sin semester. Tvärt emot vad många tror så är sommaren är en bra period att sälja, säger Peter Wingqvist, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlstad.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 2 % + 14 %
Värmlands län + 9 % + 8 %
Karlstad kommun + 8 % + 13 %
*Statistiken för Värmlands län baseras på försäljningen av 385 bostadsrätter under april 2015 – juni 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med januari 2015 – mars 2015, tolvmånaderssiffran med april 2014 – juni 2014. Källa: Svensk Mäklarstatistik.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 4 % + 11 %
Värmlands län + 3 % + 9 %
Karlstad kommun – 4 % + 8 %
Arvika kommun + 20 % + 23 %

*Statistiken för Värmlands län baseras på försäljningen av 441 villor under april 2015 – juni 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse medjanuari 2015 – mars 2015, tolvmånaderssiffran med april 2014 – juni 2014. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet). Källa: Svensk Mäklarstatistik.

För ytterligare information, kontakta:
Peter Wingqvist, fastighetsmäklare och franchisetagare i Karlstad
Mail: peter.karlstad@svenskfast.se
Mobil:0708-33 03 43
www.svenskfast.se/karlstad

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.