Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bostadsvisningar i sociala medier ny trend på bostadsmarknaden i Umeå

Bostadsvisningen är inte längre vad den brukade vara. Under hösten har bostadsvisningar med extremt stylade bostäder blivit en snackis. Och nu lanserar Svensk Fastighetsförmedling i Umeå bostadsvisningar i sociala medier.

Svensk Fastighetsförmedling i Umeå lanserar just nu bostadsvisningar i sociala medier såsom Youtube, Facebook etc. De tre bostäderna som visas just nu är först ut i länet och på Svensk Fastighetsförmedling har man redan fått positiv respons på den nya visningstrenden.

– Det är väldigt kul att se allt mer kreativa sätt att marknadsföra bostäder på. Att se bostaden i form av rörliga bilder och ljud skapar en känsla och man får en bättre uppfattning om bostaden och dess närområde. Jag tror framförallt att filmerna är ett bra sätt för spekulanter som bor långt bort att få en uppfattning av bostaden innan man åker på visning, säger Jörgen Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Umeå.

 

Helst ska det vara ombonat och hemtrevligt när norrlänningar går på visning
Svensk Fastighetsförmedlings undersökning Bobarometern har även tagit reda på hur norrlänningarna egentligen vill att det ska se ut när de går på visning och hur de själva skulle styla sin bostad om de sålde i dag.

43 procent av norrlänningarna vill att bostaden ska vara ombonad och hemtrevlig och 30 procent föredrar att det är avskalat med lite möbler och inredningsdetaljer när de går på visning. Endast 6 procent vill att bostaden ska vara modern och stylad.  

När norrlänningarna själva ska sälja bostaden svarar 59 procent att de skulle behålla sin vanliga stil men ta bort personliga detaljer som exempelvis fotografier. 5 procent svarar att de skulle ta hjälp av en firma för enklare styling av bostaden och 1 procent svarar att de skulle anlita en firma för att styla bostaden på något galet och oväntat sätt.

 

Aktuella Youtube-visningar just nu
http://www.youtube.com/user/sfumea#p/a/u/0/9Nm9DeSAryA

http://www.youtube.com/user/sfumea#p/u/1/sCxyHJY9QL8

http://www.youtube.com/user/sfumea#p/u/2/uKU2DZkzFnI

 

Svensk Fastighetsförmedling i Umeås Youtube-kanal: www.youtube.com/user/sfumea

 För fler resultat ur Bobarometern se bif pressmeddelande som pdf.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jörgen Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Umeå, 070-374 82 25.
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling, tel. 08-505 358 28, bessie.wedholm@svenskfast.se.

Om Bobarometern ”Bostadsvisning”
Bobarometern är en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling som regelbundet mäter svenskarnas attityder i olika boendefrågor. I denna undersökning medverkade 2 394 personer från hela Sverige. Fältperioden var den 28 september – 13 oktober 2011.

 

 

 

 


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 100 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2010 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling

Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige