Följ Svensk Fastighetsförmedling

Ernst är svenskarnas drömmäklare

Pressmeddelande   •   Okt 13, 2015 07:55 CEST

En fastighetsmäklare ska inte bara vara en utomordentlig säljare utan även vara bra på att skapa en mysig stämning. Det visar sig när svenskarna ska välja sin drömmäklare bland svenska kändisar. Hela svenska folkets mysfarbror, Ernst Kirschsteiger, är nämligen den kändis som vi helst skulle ha som mäklare. Den något mer påstridige Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård och Kronprinsessan Victoria är även de populära när svenskarna ska välja kändismäklare. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings senaste undersökning Bobarometern.

Tv-profilen och inredningsexperten Ernst Kirschsteiger är alltså den som överlägset flest skulle vilja ha som fastighetsmäklare vid visning och försäljning av sin bostad. Det uppger 12 procent av de svarande. Bland kvinnor är andelen som föredrar Ernst hela 15 procent och geografiskt är han mest populär i Örebro län, där han skulle få sälja 19 procent av bostäderna. Anders Öfvergård, mer känd som Arga Snickaren, kommer på andraplats med 7 procent och efter kommer kronprinsessan Victoria med 5 procent. Hårdnackade Mikael Persbrandt och matkonnässören Edward Blom hamnar på fjärde respektive femteplats över de mest eftertraktade kändisarna.

Undersökningen visar också att deckardrottningen Camilla Läckberg upplevs för dramatisk som mäklare. 0 procent uppger att de vill att hon ska sälja deras bostad. Inte heller Chris O´Neill, Laila Bagge eller Carola Häggkvist får svenskarnas förtroende vid en bostadsförsäljning.

– För att vara en bra mäklare krävs det betydligt mer än att bara vara bra på att sälja. För de allra flesta är bostadsförsäljningen livets största affär och man förväntar sig omfattande stöd och hjälp genom hela processen. Förtroende för mäklarens och dennes kunskap är oerhört viktigt och utan det får man inga uppdrag. Ernst utstrålar en trygghet och kreativitet som jag tror många söker i en mäklare när de ska sälja sin bostad. Att han även är en hejare på att fixa till en mysig stämning tror jag fått svenskarna att välja honom framför andra kändisar, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Svenskarnas drömmäklare – Topp 5
1. Ernst Kirschsteiger, 12 %
2. Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård, 7 %
3. Kronprinsessan Victoria, 5 %
4. Mikael Persbrandt, 4 %
5. Edward Blom, 4 %

Om Bobarometern
Bobarometern är genomförd under augusti 2015 i form av en webbenkät via undersökningsföretaget NORM. 2 934 personer deltog i undersökningen som är statistiskt säkerställd och riksrepresentativ, enligt undersökningsföretaget NORM Research & Consulting AB.

Följ oss gärna på
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Vilken av följande kändisar skulle du helst vilja ha som mäklare vid visning och försäljning av din bostad?


Totalt Kvinna Man
Ernst Kirschsteiger 12 % 16 % 8 %
Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård 7 % 7 % 6 %
Kronprinsessan Victoria 5 % 5 % 5 %
Mikael Persbrandt 4 % 3 % 4 %
Edward Blom 4 % 4 % 4 %
Carina Berg 3 % 4 % 2 %
Måns Zelmerlöw 3 % 4 % 3 %
Prins Daniel Westling 2 % 1 % 2 %
Andre Pops 2 % 2 % 2 %
Zara Larsson 2 % 1 % 3 %
Petra Marklund 1 % 0 % 3 %
Isabella ”Blondinbella” Löwengrip 1 % 1 % 1 %
Prinsessan Sofia Hellqvist 1 % 1 % 2 %
Pia Sundhage 1 % 1 % 1 %
Paolo Roberto 1 % 1 % 1 %
Tim ”Avicii” Bergling 1 % 0 % 2 %
Carola Häggkvist 1 % 1 % 1 %
Laila Bagge 1 % 1 % 1 %
Chris O’Neill 1 % 1 % 1 %
Camilla Läckberg 0 % 0 % 1 %
Ingen av ovanstående 35 % 34 % 36 %
Vet ej 12 % 11 % 13 %

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.