Följ Svensk Fastighetsförmedling

Extrem prisökning på bostadsrätter i Jönköping

Pressmeddelande   •   Jul 14, 2015 11:25 CEST

Bostadspriserna i Jönköpings län fortsätter stiga och under det senaste året ökade priserna på länets bostadsrätter med 21 procent. Ser man bara till det senaste kvartalet har bostadsrätterna ökat med 11 procent, vilket är långt över riksgenomsnittet på 2 procent. Även villapriserna visar på stark utveckling, det senaste året steg priset för en villa med hela 13 procent i Jönköpings län. Det avslöjar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

I länets största kommun, Jönköping, har bostadsrättspriserna det senaste året stigit med hela 20 procent. Ökningstakten håller i sig och den senaste tremånadersperioden är ökningen 5 procent. Genomsnittspriset är idag nästan 1,5 miljoner kronor för en bostadsrätt i kommunen.

– I samband med den politiska ovissheten hade vi precis innan årsskiftet en dipp i länet. Men nu har det vänt rätt rejält. Utbudet i Jönköping är relativt lågt och efterfrågan stor och vi kan se att det är ett rejält tryck på bostadsmarknaden just nu. Främst är det Jönköpings kommun som drar upp priserna. Högskolan lockar många nya studenter och arbetsmarknaden är väldigt stabil i vår expansiva kommun, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Det är inte bara bostadsrättspriserna som fortsätter stiga. Även villapriserna har ökat rejält det gångna året. Bara i Jönköpings kommun har priserna gått upp med hela 15 procent, varav 10 procent bara under de senaste tre månaderna. Nässjö kommun går dock emot trenden, de senaste tre månaderna sjönk villapriserna med 8 procent. Ser man till hela året är det dock fortsatt positiva siffror. Priserna för en villa ökade nämligen med 4 procent och man får nu betala cirka 1 miljon för en villa i kommunen, medan snittvillan i Jönköping nu kostar drygt 2,8 miljoner.

– Att det har varit en nedgång i Nässjö är något förvånande då förbindelserna med Jönköping blivit bättre efter den nya fina bilvägen invigdes. Framöver tror jag denna kommer göra kommunen till en allt mer attraktiv plats att bo på. Villautbudet i länet är väldigt lågt, detta hoppas vi ska förändras i framtiden. Det är ett väldigt stort fokus på boende just nu, intresset för inredning har exploderat de senaste åren och intresset för hemmet växer sig allt starkare, menar Jan Windolf, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 2 % + 14 %
Jönköpings län + 11 % + 21 %
Jönköping kommun + 5 % + 20 %
*Statistiken för Jönköpings län baseras på försäljningen av 442 bostadsrätter under april 2015 – juni 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med januari 2015 – mars 2015, tolvmånaderssiffran med april 2014 – juni 2014. Källa: Svensk Mäklarstatistik.

Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 4 % + 11 %
Jönköpings län + 5 % + 13 %
Jönköping kommun + 10 % + 15 %
Nässjö kommun – 8 % + 4 %
Vetlanda kommun + 10 % + 12 %
Tranås kommun + 21 % + 29 %

*Statistiken för Jönköpings län baseras på försäljningen av 563 villor under april 2015 – juni 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse medjanuari 2015 – mars 2015, tolvmånaderssiffran med april 2014 – juni 2014. Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet). Källa: Svensk Mäklarstatistik.

För ytterligare information, kontakta:
Jan Windolf, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping
Mail:jan.windolf@svenskfast.se
Mobil: 0708-18 86 03
www.svenskfast.se/jonkoping

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på: 
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.