Följ Svensk Fastighetsförmedling

Extrem prisökning på bostadsrätter på Gotland

Pressmeddelande   •   Maj 13, 2015 10:59 CEST

Villorna i länet har haft en mer blygsam utveckling under det senaste året och stigit med 2 procent, vilket är väsentligt mindre än riksgenomsnittet på 12 procent. Den senaste tremånadersperioden har det dock lossnat på villamarknaden och priserna har stigit med 7 procent, vilket är mer än riksgenomsnittet som ligger på 5 procent. Snittpriset för en villa på Gotland ligger i dag på drygt 2 miljoner, medan priset för en bostadsrätt ligger på 1,5 miljoner eller 25 287 kronor per kvadratmeter. Trots de stigande priserna ligger snittpriset på Gotland fortfarande under riksgenomsnittet både för villor och bostadsrätter.

– Relationen mellan Stockholm och Gotland är stark på många vis och inte minst när det kommer till bostadsmarknaden. Bostadspriserna i Stockholm har ökat rejält de senaste åren. Många Stockholmare väljer idag att köpa en bostadsrätt eller villa på Gotland vilket driver upp priserna, då de kommer med en helt annan prisbild. Stor inverkan har givetvisockså den låga räntan, eftersom det inte kostar mycket räntemässigt idag att höja en budgivning med exempelvis 100 000 kronor, säger Bernt Björkqvist, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Gotland.

Prisstatistik BOSTADSRÄTT – utveckling över 3 och 12 månader*

Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 6 % + 13 %
Gotlands län + 24 % + 34 %
*Statistiken för Gotlands län baseras på försäljningen av 108 bostadsrätter under februari 2015 – april 2015. Tremånaderssiffran är en jämförelse med november 2014 – januari 2015, tolvmånaderssiffran med februari 2014 – april 2014. Källa: Svensk Mäklarstatistik.Prisstatistik VILLA – utveckling över 3 och 12 månader*
Prisutveckling 3 månader Prisutveckling 12 månader
Riket + 5 % + 12 %
Gotlands län + 7 % + 2 %

*Statistiken för Gotlands län baseras på försäljningen av 67 villor under februari 2015 – april 2015.Tremånaderssiffran är en jämförelse med november 2014 – januari 2015, tolvmånaderssiffran med februari 2014 – april 2014.Prisutvecklingen för villor baseras på K/T-talet (Köpesumman/Taxeringsvärdet). Källa: Svensk Mäklarstatistik.

För ytterligare information, kontakta:

Bernt Björkqvist, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Gotland

Mail: bernt.visby@svenskfast.se

Mobil: 070-543 61 83

Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se

Följ oss gärna på: www.svenskfast.se

www.mynewsdesk.com

facebook.com/svenskfast

twitter.com/#svenskfast

instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbets­givare.
Läs mer på svenskfast.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.