Följ Svensk Fastighetsförmedling

Få vill betala mer för miljövänligare boende

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2008 10:35 CEST

Enligt Svensk Fastighetsförmedlings senaste Bobarometer kan endast 29 procent av svenskarna tänka sig att betala mer pengar för att få ett
miljövänligare boende. Att flytta för att bo miljövänligare är inte heller något som lockar.


Svensk Fastighetsförmedlings undersökning visar att nästan 90 procent kan tänka sig att göra insatser i sitt boende som gynnar klimatet, men man vill göra det i små steg.

Personerna i undersökningen har svarat att de helst vill byta till lågenergilampor, öka sin återvinning generellt, byta ut gamla vitvaror och spara på varmvattnet. Hela 82 procent kan tänka sig att byta till en miljövänligare uppvärmning hemma.

Det är dock väldigt få personer som kan tänka sig att betala extra för att få ett mer miljövänligt boende än sitt nuvarande, knappt en tredjedel har svarat ja på den frågan.

- Det är mycket positivt att många kan tänka sig att i många små steg hjälpa till och förbättra miljön. Att till exempel byta till miljövänligare uppvärmning är ofta positivt både för miljön och för den egna plånboken. Detta märks inte minst vid försäljningen av bostaden där vi ser att många köpare uppskattar nya miljövänliga uppvärmningssätt, säger Niclas Strahner, chef extern kommunikation på Svensk Fastighetsförmedling.

Endast 30 procent av de svarande kan tänka sig att flytta för miljöns skull och siffran ser likadana ut bland män och kvinnor och i alla ålderskategorier.

Mest hemkära är villaägarna. Endast 21 procent har svarat ja på frågan om de kan tänka sig att flytta för miljöns skull.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Niclas Strahner, chef extern information
Tfn: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Bobarometern

Bobarometern är en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling som regelbundet mäter svenskarnas attityder i olika boendefrågor. I den senaste undersökningen medverkade 2 567 respondenter. Hela Sverige är representerat. Fältperioden var den 12 december till den 31 december 2007.

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i DnB NOR-koncernen. Kedjan har idag cirka 1 000 medarbetare och finns representerat genom över 200 bobutiker i hela landet. Svensk
Fastighetsförmedling förmedlade drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter till ett försäljningsvärde av cirka 42 miljarder kronor under 2007. Läs mer på www.svenskfast.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.