Följ Svensk Fastighetsförmedling

Fritidshuspriserna i Blekinge fortsätter att öka

Pressmeddelande   •   Feb 21, 2017 20:47 CET

Villa- och bostadsrättspriserna har ökat stabilt i Blekinge län under det senaste året, vilket så även är fallet på fritidshusmarknaden. Prisökningstakten på semesterbostäder har nämligen uppgått till hela 8 procent och ett fritidshus kostar nu drygt 1,3 miljoner kronor i genomsnitt. Priserna steg mest i Ronneby kommun, där ett semesterboende också är dyrast. Det visar mäklarkedjan Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik analyserat hur priserna på Blekinge fritidshusmarknad förändrats under det senaste året. Av totalt fem kommuner hade tre tillräckligt stort antal sålda fritidshus för att kunna ingå i kartläggningen. Fritidshuspriserna har stigit i hela landet och högst var ökningen i Kronobergs län med hela 23 procent. I Blekinge län var prisökningstakten istället 8 procent.

Mest fritidshus för pengarna får man i Karlskrona kommun där priserna är som lägst. Här kostar ett genomsnittligt semesterboende 1 247 000 kronor. I Ronneby, som är dyrast i länet, får man istället betala drygt 1,5 miljoner. Förutom att Ronneby är den dyraste kommunen i länet är det också den kommun som har haft störst prisökningar.

– Prisökningstakten på fritidshus i Blekinge har fortsatt stiga successivt under flera års tid. Orsaken till det är ett lågt utbud och hög efterfrågan, men de fortsatt låga räntorna är också faktorer som gör att många har råd att investera i semesterbostäder. Dessutom har Blekinge de flesta komponenterna som fritidshusägare värderar högst, nämligen närhet till vacker natur med skog och vatten,säger Håkan Hellström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Blekinge.

För ytterligare information, kontakta:
Håkan Hellström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Blekinge
Mail: hakan.hellstrom@svenskfast.se
Mobil: 070-549 49 63
www.svenskfast.se/karlskrona

Följ oss gärna på: www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com

facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om statistiken
Statistiken baseras på överlåtelser av fritidshus gjorda under februari 2016 – januari 2017. Endast kommuner med tillräckligt antal försäljningar per år är med i kartläggningen för att statistiskt säkerställa prisförändringar. Statistiken är framtagen av Svensk Mäklarstatistik.

Bilaga
Så har priserna förändrats på fritidshus i Bleking län de senaste tolv månaderna.


1 år Snittpris
Riket + 9 % 1 579 000 kr
Blekinge län + 8 % 1 304 000 kr
Karlskrona kommun + 7 % 1 247 000 kr
Ronneby kommun + 9 % 1 525 000 kr
Sölvesborgs kommun + 5 % 1 305 000 kr

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2016 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 30 000 bostäder till ett värde av 62 miljarder kronor. Sedan 1937 har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2016 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.