Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gävle: Balkong är populärt för bostadsspekulanter i Gävle

Balkong, ljust inrett och nära till dagis - så ser gävlebornas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Gävle vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur gävleborna vill ha sin bostad visar att man vill bo mitt i smeten men gillar naturen. Gavleån och Boulognerskogen ligger mitt i stan och bidrar till en känsla av natur mitt i stan vilket uppskattas av gävleborna.

Förutom närheten till natur och parker prioriterar många balkong och trädgård när de köper bostad. Kakelugn, bastu eller badkar är inte lika prioriterat. På frågan om vad man helst bor nära är dagis, skola och en bra närbutik prioriterat för många som letar bostad här.

- Vi som bor i Gävle uppskattar väldigt mycket närheten till vatten, natur och nöjen. Gävle är en småstad med nära till allt och med bra kommunikationer inom staden och till närliggande städer. För framförallt barnfamiljer är drömbostaden en villa med lagom stor trädgård och inte allt för långt från centrum, säger Jonas Östblom fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle.

När det gäller väggar och färgsättning är man i Gävle förtjust i målade väggar i ljusa färger. Ljust är det som flest köpare föredrar och helst i kombination med avskalad inredning. Skicket på bostaden ska allra helst vara nyrenoverad men det finns även ett intresse för renoveringsobjekt.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Jonas Östblom, Franchisetagare och Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle
Mobil: 0706 01 94 34
E-post: jonas.gavle@svenskfast.se

Niclas Strahner, Presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.

Ämnen

Regioner


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige