Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till regeringen och Alliansens nya besked kring amorteringskrav:

Pressmeddelande   •   Maj 20, 2015 23:40 CEST

– Finansinspektionens planer var ju att amorteringskravet skulle börja gälla den 1 augusti i år. Nu när de måste gå vägen via lagstiftning är det väl rimligt att tro på ungefär ett års försening. Om man måste välja mellan att återinföra fastighetsskatten, minska ränteavdraget eller få igenom amorteringskravet är amorteringskravet det minst dåliga enligt min uppfattning. Samtidigt är det alltid jobbigt när någon annan bestämmer över din plånbok, så det är ju lite som att välja mellan pest eller kolera. Men de pengar du betalar i amortering får du tillbaka när du säljer, de andra är rena kostnader som du inte får tillbaka, säger Dan Sjöholm, presstalesman på Svensk Fastighetsförmedling.

– När Finansinspektionen tidigare presenterade sina tydliga avsikter steg tempot än mer på bostadsmarknaden. Fler än vad någon anat ville genomföra sin bostadsaffär innan reglerna trädde i kraft för att själv ha möjlighet att bestämma om amorteringarna med sin bank. Detta boostade givetvis marknaden som redan då var på en hög nivå. Jag tror att vi fram till införandet av de nya reglerna kommer att ha ett fortsatt högt tempo på bostadsmarknaden med stigande bostadspriser som följd, säger Dan Sjöholm, presstalesman på Svensk Fastighetsförmedling.

För ytterligare information, kontakta:
Dan Sjöholm, presstalesman
Mail: dan.sjoholm@svenskfast.se
Mobil: 0708-27 52 20

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.