Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till Riksbankens räntebesked: ”Ingen effekt på bostadsmarknaden”

Pressmeddelande   •   Okt 28, 2015 17:45 CET

Riksbanken valde under onsdagen att lämna reporäntan oförändrad på minus 0,35 procent. Beslutet kommer inte att påverka bostadsmarknaden och priserna kommer att fortsätta stiga, menar Svensk Fastighetsförmedlings vd Tanja Ilic.

– De svenska bostadsägarna tycker sig ha väldigt bra koll på sin ekonomi och det är tydligt att de allra flesta redan har tagit höjd för framtida ränteökningar. I vår senaste Bobarometer-undersökning ser vi att hela fyra av tio bostadsägare tror att räntan kommer att stiga med mer än två procentenheter de närmaste tre åren. Detta trots att någon betydande höjning av reporäntan inte ser ut att ske inom en överskådlig framtid. En av anledningarna till svenskarnas ansvarsfulla inställning till sin bostadsekonomi är att det i samband med bostadsköp görs beräkningar av boendekostnaden där både mäklare, banker och kunderna själva simulerar effekterna av olika storlek på amortering och ränta, det skapar både insikt och trygghet, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

För ytterligare information, kontakta:
Dan Sjöholm, presstalesman
Mail: dan.sjoholm@svenskfast.se
Mobil: 0708–27 52 20

Följ oss gärna på
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare. Under 2014 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 54 miljarder kronor.

2014 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.