Gå direkt till innehåll
Mäklar VD´n - Rekordsommar och en fortsatt stabil bostadsmarknad under hösten

Pressmeddelande -

Mäklar VD´n - Rekordsommar och en fortsatt stabil bostadsmarknad under hösten

Innan sommaren förutspådde Svensk Fastighetsförmedling en het bostadsmarknad, en profetia som verkligen slagit in med sin fulla kraft. Trots den rådande pandemin har företaget haft en rekordsommar, aldrig tidigare i företagets 83 åriga historia har det förmedlats så många bostäder som under sommaren 2020. Även om det nu börjar närma sig höst är det fortfarande hett på bostadsmarknaden. Större bostadsrätter och fina villor säljs snabbt och då ofta innan visning, samma sak när det gäller fritidshus där efterfrågan varit och även fortsatt är extremt stor.


Vi är mitt uppe i en pandemi som förändrat hela världen, både i hur vi lever våra liv men även vilka behov vi har på våra bostäder. Många har hemestrat, svemestrat och man arbetar hemifrån en del av tiden. Det ställer helt andra krav på våra bostäder och medför att många ser över hur man bor. Det finns ett stort uppdämt behov av att byta bostad efter en något osäker vår där man många gånger, både som köpare och säljare väntat med sin bostadsaffär.

-Svensk Fastighetsförmedling har haft en rekordsommar där vi aldrig tidigare i företagets 83 åriga historia förmedlat så många bostäder som vi gjort sommaren 2020. Efterfrågan är stor och det mesta säljs väldigt snabbt, ca 20% säljs redan innan visning. Våra mäklare arbetar på högvarv för att stilla hungern på köpsugna bostadsköpare, säger Liza Nyberg VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Prisstatistik som släpptes från Svensk Mäklarstatistik för juli månad visar stadig prisuppgång på både bostadsrätter (+1%), villor (+2%) och fritidshus (9% på årsbasis) i hela landet. Även SEB´s boprisindikator som ger en bild av vad svenska folket tror om bostadspriserna är tillbaka i ett normalläge efter ett ordentligt ras i mars-april.

-Jag tror på en fortsatt stabil bostadsmarknad även under hösten. Det man ska tänka på och vad som är viktigare nu än någonsin om man går i säljtankar är att vara ute i god tid. Resultatet av en riktigt bra bostadsaffär påverkas i stor utsträckning av det arbete som mäklaren gör, så var också extra noga när du gör ditt val av mäklare, avslutar Liza Nyberg. VD på Svensk Fastighetsförmedling.

För ytterligare information, kontakta:

Kicki Erkers, presskontakt

Mail: kicki.erkers@svenskfast.se

Mobil: 072–570 56 18

Följ oss gärna på: www.svenskfast.se

www.mynewsdesk.com

facebook.com/svenskfast

twitter.com/#svenskfast

instagram@svenskfast

Ämnen


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige