Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mäklare ger tips och råd i "Skärgårdsdröm"

Söndag 25 september kl 19.00 är det säsongspremiär för TV-programmet Skärgårdsdröm på TV8. Drömmen om att äga en alldeles egen skärgårdsidyll finns hos många svenskar. I det första programmet deltar Svensk Fastighetsförmedlings mäklare Janne Andersson från Karlskrona som bland annat ger tips och råd om kakelugnar och öppna spisar. 

I programmet Skärgårdsdröm som sänds på TV 8 får tittarna följa par och familjer i deras sökande efter drömhuset i skärgården. Under hösten deltar fastighetsmäklare från Svensk Fastighetsförmedling i fyra program som experter och bollplank i olika boendefrågor som uppstår när man köper hus i skärgården. Söndag den 25 september sänds det första programmet och då medverkar fastighetsmäklaren Janne Andersson från Karlskrona när paret Jennie och Mikael söker efter ett hus nära havet.

– Det var otroligt roligt att få vara med Jennie och Mikael i deras jakt efter deras perfekta skärgårdsdröm. Många svenskar drömmer precis som dem om det perfekta läget nära havet och det finns mycket att tänka på när man letar efter den här typen av boende. Många letar efter skärgårdsdrömmen på sommaren, men jag vill poängtera att skärgården och havet visar upp en fantastisk sida även på hösten, säger Janne Andersson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlskrona.

Janne Andersson har 40 års erfarenhet som fastighetsmäklare i Karlskrona och har genom åren förmedlat många skärgårdsdrömmar. I premiären av Skärgårdsdröm ger Janne tips och råd till Jennie och Mikael vad de ska tänka på om de tänker köpa ett hus med kakelugn eller öppen spis, samtidigt som programledaren Sofia Rågenklint guidar dem mellan tre olika objekt.

– Det är väldigt positivt att ha en alternativ värmekälla i form av en kakelugn. Självklart för att det är mysigt under kalla höstdagar, men det är även en effektiv värmekälla som dessutom ger en behaglig värme. När man köper ett hus med kakelugn eller öppen spis ska man se till att sotaren har varit där och kontrollerat att kakelugnen fungerar, säger Janne Andersson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlskrona.

Jannes tips
Kakelugnar/öppna spisar

        1. Tänk på att ha en alternativ värmekälla. En kakelugn är både mysig, praktisk och minskar elförbrukning.
        2. Kontrollera att spisen är provtryckt av sotare och be att få papper på det.
        3. Följ kakelugnsmakarens rekommendationer för hur man ska elda i kakelugnen.


Inför köpet av din skärgårdsdröm

        1. När du letare efter din skärgårdsdröm tänk alltid på läget. Du kan aldrig förändra husets läge.
        2. Känn efter i magen. Att hitta ett hus är som att bli kär, det måste kännas rätt.
        3. Gör alltid en besiktning innan du skriver kontrakt.
        4. Hör efter så att de åtgärder som redan är gjorda på fastigheten har utförts med kommunens tillåtelse.
        5. Tänk på att acceptera fel färg, tråkig inredning eller en oklippt gräsmatta och försök att se potentialen i huset och området.
        6. Gör en önskelista innan du ger dig ut på visningar och tänk efter vad som är viktigast för dig.
        7. Tänk efter vad du vill göra med huset och undersök sedan vad som är tillåtet att göra.
        8. Man kan äga en bit av en strand men inte vattnet. Om du vill lägga i en båt är det viktigt att veta hur ägandeförhållandena kring stranden ser ut.
        9. Om huset har en egen brunn bör man ta vattenprover för att kolla vattenkvaliteten samt undersöka radonhalten i brunnen.



För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling, tel. 08-505 358 28, bessie.wedholm@svenskfast.se.
Janne Andersson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Karlskrona, tel. 070-249 00 86, janne.karlskrona@svenskfast.se.

 

Om Skärgårdsdröm
I varje avsnitt träffar programledaren Sofia Rågenklint nya personer som söker efter en alldeles egen Skärgårdsdröm. Programmet spelas in över hela landet och tittarna får inspireras av Sveriges skärgårdar från norr till söder.

 


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 100 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2010 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling

Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige