Följ Svensk Fastighetsförmedling

Missvisande verklighetsbild av FMF

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2008 14:15 CET

Redan i oktober 2006 kommenterade Svensk Fastighetsförmedling, i en vida publicerad debattartikel, ett uttalande om att det inte finns arbetstillfällen för fler fastighetsmäklare. Då var avsändaren den statliga Fastighetsmäklarnämndens chef, Anna-Lena Järvstrand. I och med att intervjun gjordes av Sveriges Radio Ekot (6/10) fick uttalandet mycket utrymme.

Vi på Svensk Fastighetsförmedling har sedan dess arbetat hårt för att visa på motsatsen. Vi vet nämligen hur verkligheten ser ut för våra 200 butiker runt om i landet. Vi har även passat på att anställa flera hundra nya medarbetare.

I fredags (18/1) var det tyvärr dags igen. I en artikel i Sydsvenskan samt i Göteborgs-Posten uttalar sig FMF, en av Sveriges två branschorganisationer för fastighetsmäklare, om att det råder kraftig överetablering av fastighetsmäklare. Liknande artikel går att läsa i Dagens Nyheter (21/2). Samma vals drogs i Ekonominyheterna (25/1) av Lars Engelbert, vd för Hemonline. Stämmer då detta?

Vårt svar är ett skallande nej. Rekryteringsbehovet för Svensk Fastighetsförmedling är stort. Det har varit det under många år. Det är det än idag och det kommer att vara det en lång tid framöver. Förra året rekryterade vi närmare 250 personer. Året innan dess var siffran mer eller mindre densamma och vi satsar på att rekrytera lika många 2008.

Varför säger då Hans Randmark, ordförande för Fastighetsmäklarförbundet, att det är en överetablering? Skälen är naturligtvis många, men om han skulle läsa Mäklarsamfundets utredares rapport ”Den nya generationen fastighetsmäklare” skulle han nog tänka om.

Idag examineras det nästan 700 mäklare runt om i landet varje år. Vid en första anblick kan det tyckas det fullt tillräcklig. Men siffrorna är missvisande.

Bakom siffrorna döljer sig en annan verklighet - en akut brist på kvalificerad personal. Orsaken är att inte alla studenter väljer en framtid som fastighetsmäklare. Siffror visar på att knappt 50 procent väljer att ta ut sin registrering. Det räcker inte ens för att tillfredställa rekryteringsbehovet hos de två största på marknaden.

Hur ser det ut i framtiden då? Om tio år kommer drygt 1 600 av landets aktiva mäklare att gå i pension samtidigt som resten av 40-talisterna. Detta är en rekordstor generation som också förväntas bli den mest köpstarka konsumentgruppen som Västeuropa skådat. Nytt boende kommer vara en av många åtgärder som kommer att ses över inför det nya livet som aktiv och köpstark pensionär. Behovet av fastighetsmäklare kommer enligt vår bedömning bara att öka.

Branschorganisationen Mäklarsamfundets egen statistik visar dessutom att marknaden sväljer i stort sett alla som väljer fastighetsmäkleriet som yrke. Det kan vi verkligen skriva under på. Så har det sett ut i åratal och det kommer att fortsätta se ut så under en lång tid framöver. Fastighetsbranschen är dessutom mycket mångfacetterad och erbjuder idag en rad olika yrken med dagens utbildning som bas. Antalet nyexaminerade fastighetsmäklare och behovet av rekrytering går därför inte ihop.

Att hävda att det inte finns arbetstillfällen för fler fastighetsmäklare är enligt oss olyckligt och det sänder helt fel signaler. Vi vill anställa för att tillfredställa våra behov idag och för att säkerställa vår position inför framtiden. Men då måste många fler som har förmågan och kvalifikationerna att lyckas som fastighetsmäklare utbildas.

Just nu har vi 50 rekryteringar på gång. Om du vill veta mer om dem eller hur du kan lägga upp din intresseanmälan för ett framtida jobb på Svensk Fastighetsförmedling, kontakta:

Elisabeth Fogelström, rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling
08-505 358 36
elisabeth.fogelstrom@svenskfast.se

Niclas Strahner, chef extern kommunikation på Svensk Fastighetsförmedling
08-505 358 28
niclas.strahner@svenskfast.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.