Följ Svensk Fastighetsförmedling

Ny kartläggning visar: Här får du flest kvadratmeter bostadsrätt för pengarna i Jönköping

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2017 13:00 CET

Har du planer på att köpa en bostadsrätt i Jönköpings län? Då ska du överväga att flytta till Gislaved eller Nässjö. Det är nämligen där du får flest antal kvadratmeter för dina pengar. I Gislaved får du mer än sex gånger så mycket yta för samma slant jämfört med Jönköping. Andra kommuner som hamnar högt upp på listan tillsammans med Jönköping är Vetlanda och Värnamo. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt du får för en miljon kronor i Jönköpings län. Totalt ingår sex kommuner i kartläggningen som baseras på prisstatistik från det senaste året. Resultatet visar att du får hela 206 kvadratmeter bostadsrätt för miljonen i Gislaveds kommun medan du enbart får 33 kvadratmeter för samma slant i Jönköping. Förutom Gislaved är Nässjö och Tranås andra mer prisvärda kommuner i Jönköping.

– Det är tydligt att Jönköping med sitt stigande invånarantal, växande näringsliv och sprudlande stadsliv är den mest attraktiva kommunen i länet. Staden ligger logistiskt sett optimalt till och har blivit en viktig knytpunkt för hela Sverige. I samband med att södra delen av Munksjön kommer att bebyggas växer den befintliga stadskärnan ytterligare. Det kommer onekligen att bli en unik stadsdel som trots sitt centrala läge har närhet till både till vatten och natur, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

– För den som kan tänka sig att pendla finns det fina möjligheter att få mer boyta för pengarna. Med nya och förbättrade vägar kan man exempelvis ta sig mellan Nässjö och Jönköping på endast 25 minuter. Därmed kan man nästan få tre gånger så mycket lägenhet för samma peng. Vägarna till Mullsjö håller också på att förbättras vilket har en direkt effekt på bostadspriserna där, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Dyraste gatorna
Mollbergsgatan, Hulukvarnsgatan och Björngatan i Jönköping är några av de gator där kvadratmetrarna är som dyrast i länet. Ekgatan toppar dock som den dyraste adressen med ett kvadratmeterpris på hela 42 476 kronor.

Topplista: Så många antal kvm får du för miljonen i Jönköping
1. Jönköpings kommun 33 kvm
2. Vetlanda kommun 74 kvm
3. Värnamo kommun 77 kvm
4. Tranås kommun 79 kvm
5. Nässjö kommun 90 kvm
6. Gislaveds kommun 206 kvm

För ytterligare information, kontakta:
Jan Windolf, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping
Mail: jan.windolf@svenskfast.se
Mobil: 0708-18 86 03
www.svenskfast.se/jonkoping

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3–4 månader. De kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med.

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Om statistiken
Statistiken baseras på överlåtelser av bostadsrätter i Jönköpings län gjorda under december 2016 – november 2017. Endast kommuner med minst 50 försäljningar i genomsnitt per år är med i kartläggningen för att statistiskt säkerställa prisförändringar. Statistiken för de dyraste gatorna baseras på överlåtelser gjorda under november 2015 – oktober 2016 för gator med över 5 försäljningar. Statistiken är framtagen av Svensk Mäklarstatistik AB. Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se.

Bilaga
Antal kvadratmeter bostadsrätt för en miljon kronor per kommun (1 år)

Område Antal kvm för en miljon kr Snittpris per kvm
Riket 25 kvm 40 138 kr
Jönköpings län 42 kvm 23 839 kr
Gislaveds kommun 206 kvm 4 851 kr
Jönköpings kommun 33 kvm 30 511 kr
Nässjö kommun 90 kvm 11 081 kr
Tranås kommun 79 kvm 12 660 kr
Vetlanda kommun 74 kvm 13 463 kr
Värnamo kommun 77 kvm 13 061 kr

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2016 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 30 000 bostäder till ett värde av 62 miljarder kronor. I 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2016 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Bifogade filer

PDF-dokument