Följ Svensk Fastighetsförmedling

Ny kartläggning visar: Här får du mest bostadsrätt för pengarna i Uppsala

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2017 13:00 CET

Om du ska investera en miljon kronor på en bostadsrätt i Uppsala kan du för samma slant antingen köpa en liten studentbostad inne i stan eller en stor lägenhet i Heby. För en miljon kronorfår du nämligen mer än tre gånger så många kvadratmeter i Heby som bara ligger ungefär en timme från studentstaden. Uppsala kommun toppar, tillsammans med Knivsta och Håbo, listan över var du får minst antal kvadratmeter för en miljon i länet. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt du får för en miljon kronor i Uppsala län. Totalt ingår sju kommuner i kartläggningen som baseras på prisstatistik från det senaste året. Resultatet visar att du får hela 81 kvadratmeter bostadsrätt för miljonen i Heby medan du enbart får 25 kvadratmeter för samma slant i Uppsala kommun. Förutom Heby är Tierp och Östhammar andra prisvärda kommuner i länet. 

– Uppsala kommun är otroligt attraktiv för bostadsköpare. Den främsta anledningen till det är att många väljer att bosätta sig här på grund av pendlingsmöjligheterna till Stockholm. Med tåget tar det endast tar 30 minuter från stad till stad. Det är kortare tid än vad det tar att åka till de olika grannkommuner i länet. Trots en inbromsning på marknaden under hösten ser vi fortfarande att flertalet lägenheter säljs snabbt till höga priser. Det är dock tydligt att bostädernas attribut och läge har större betydelse än tidigare, säger Andreas Lindkvist, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala.

Dyraste gatorna
Kyrkogårdsgatan och Drottninggatan i Uppsala är några av de gator där kvadratmetrarna är som dyrast i kommunen. Klangs gränd toppar dock som den dyraste adressen med ett kvadratmeterpris på hela 79 023 kronor.

Topplista: Så många antal kvm får du för miljonen i Uppsala
1. Uppsala kommun 25 kvm
2. Knivsta kommun 33 kvm
3. Håbo kommun 39 kvm
4. Enköpings kommun 44 kvm
5. Östhammars kommun 66 kvm
6. Tierps kommun 78 kvm
7. Heby kommun 81 kvm

För ytterligare information, kontakta:
Andreas Lindkvist, fastighetsmäklare och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala
Mail: andreas.uppsala@svenskfast.se
Mobil: 073-657 93 66
www.svenskfast.se/uppsala

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om Svensk Mäklarstatistik AB
Svensk Mäklarstatistik redovisar varje månad den enda aktuella och heltäckande prisstatistiken för bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige. Siffrorna baseras på cirka 80 procent av de bostadsaffärer som genomförs via fastighetsmäklare. Prisinformation hämtas då köpekontrakten skrivs och behöver därför inte invänta lagfartshanteringen som tar 3–4 månader. De kan därför publicera det faktiska marknadsläget och de prisförändringar som sker varje månad utan den eftersläpning som myndigheter och andra aktörer dras med.

Svensk Mäklarstatistik AB ägs av branschorganisationerna Fastighetsmäklarförbundet och Mäklarsamfundet, samt Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling.

Om statistiken
Statistiken baseras på överlåtelser av bostadsrätter i Uppsala län gjorda under december 2016 – november 2017. Endast kommuner med minst 50 försäljningar i genomsnitt per år är med i kartläggningen för att statistiskt säkerställa prisförändringar. Statistiken för de dyraste gatorna baseras på överlåtelser gjorda under november 2015 – oktober 2016 för gator med över 5 försäljningar. Statistiken är framtagen av Svensk Mäklarstatistik AB. Ta gärna del av fullständig statistik på www.maklarstatistik.se.

Bilaga
Antal kvadratmeter bostadsrätt för en miljon kronor per kommun (1 år)

Område Antal kvm för en miljon kr Snittpris per kvm
Riket 25 kvm 40 138 kr
Uppsala län 27 kvm 36 514 kr
Enköpings kommun 44 kvm 22 522 kr
Heby kommun 81 kvm 12 402 kr
Håbo kommun 39 kvm 25 769 kr
Knivsta kommun 33 kvm 30 346 kr
Tierps kommun 78 kvm 12 739 kr
Uppsala kommun 25 kvm 40 625 kr
Östhammars kommun 66 kvm 15 229 kr

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2016 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 30 000 bostäder till ett värde av 62 miljarder kronor. I 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2016 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Bifogade filer

PDF-dokument