Följ Svensk Fastighetsförmedling

Stadiga prisökningar på fritidshus i Kalmar

Pressmeddelande   •   Feb 21, 2017 20:47 CET

Bostadspriserna har under de senaste åren ökat stabilt i Kalmar län och det är inte bara bostadsrätter och villor som stigit i pris utan även fritidshus. Under det senaste året har prisökningstakten på länets fritidsbostäder uppgått till hela 10 procent och i genomsnitt får man nu betala drygt 1,2 miljoner kronor för ett semesterboende. Priserna steg kraftigast i Borgholm och det är också där fritidshusen kostar mest i länet, nämligen cirka 1,5 miljoner i genomsnitt. Det visar mäklarkedjan Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik analyserat hur priserna på Kalmars fritidshusmarknad förändrats under det senaste året. Fritidshuspriserna har stigit i hela landet och högst var ökningen i Kronobergs län med hela 23 procent. I Kalmar län var motsvarande siffra 10 procent.

Vill man ha mycket fritidshus för pengarna är det i Mörbylånga kommun som priserna är lägst. Där kostar ett genomsnittligt semesterboende drygt 1,3 miljoner kronor. I Borgholm, som är dyrast i länet, får man istället betala runt 1,5 miljoner. Förutom att Borgholm är dyrast i länet är det också där prisökningstakten varit högst. En annan kommun som har visat stora prisuppgångar det senaste året är Västervik, där fritidshuspriserna ökat med 13 procent.

– Priserna på fritidshus i Kalmar län har inte bara ökat kraftigt det senaste tolv månaderna utan vi har sett en stadig prisökning de senaste fem åren. Detta beror till stor del på vårt fina läge längs kusten. Det kommer alltid finnas en stor efterfrågan på lantställen och fritidshus som har närhet till vatten. Kalmars expansion som handelsstad, det vill säga utvecklingen av näringslivet och turismen är andra faktorer som ligger till grund för den positiva prisutvecklingen, säger Håkan Hellström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar.

För ytterligare information, kontakta:
Håkan Hellström, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Kalmar
Mail: hakan.hellstrom@svenskfast.se
Mobil: 070-549 49 63
www.svenskfast.se/kalmar

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om statistiken
Statistiken baseras på överlåtelser av fritidshus gjorda under februari 2016 – januari 2017. Endast kommuner med tillräckligt antal försäljningar per år är med i kartläggningen för att statistiskt säkerställa prisförändringar. Statistiken är framtagen av Svensk Mäklarstatistik.

Bilaga
Så har priserna förändrats på fritidshus i Kalmar län de senaste tolv månaderna.


1 år Snittpris
Riket + 9 % 1 579 000 kr
Kalmar län + 10 % 1 238 000 kr
Borgholms kommun + 15 % 1 543 000 kr
Mörbylånga kommun + 7 % 1 352 000 kr
Västerviks kommun + 13 % 1 317 000 kr

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2016 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 30 000 bostäder till ett värde av 62 miljarder kronor. Sedan 1937 har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2016 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.