Följ Svensk Fastighetsförmedling

Stor prisökning på gotländska fritidshus

Pressmeddelande   •   Feb 21, 2017 20:47 CET

Under det senaste året har priserna ökat kraftigt på Gotlands bostadsmarknad och även om villa- och bostadsrättpriserna stigit mest ligger inte fritidshusen långt efter. Prisökningstakten för gotländska fritidshus var nämligen hela 11 procent den senaste tolvmånadersperioden, vilket är bland de högsta ökningarna i landet. I genomsnitt får man nu betala drygt 2,1 miljoner kronor för ett semesterboende på ön. Det visar mäklarkedjan Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning.

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik analyserat hur priserna på Gotlands fritidshusmarknad förändrats under det senaste året. Fritidshuspriserna har stigit i hela landet och högst var ökningen i Kronobergs län med hela 23 procent. På Gotland var prisökningstakten 11 procent och ett genomsnittligt semesterboende kostar nu drygt 2,1 miljoner kronor.

– Om vi inte haft de kommunikationer till ön som vi har idag hade bostadsmarknaden på Gotland aldrig varit så stark. De som vill semesterbo på ön kommer dock ofta hit med en helt annan prisbild och därför har vi påverkats av att bostadspriserna i andra delar av landet ökat kraftigt. Intresset för gotländska bostäder är fortfarande mycket högt och det ökar alltid under sommarhalvåret. Därmed kommer vi att se fortsatta prisuppgångar även framöver, säger Marie Nilsson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Visby.

För ytterligare information, kontakta:
Marie Nilsson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Visby
Mail: marie.visby@svenskfast.se
Mobil: 0720-44 61 83
www.svenskfast.se/visby

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Om statistiken
Statistiken baseras på överlåtelser av fritidshus gjorda under februari 2016 – januari 2017. Endast kommuner med tillräckligt antal försäljningar per år är med i kartläggningen för att statistiskt säkerställa prisförändringar. Statistiken är framtagen av Svensk Mäklarstatistik.

Bilaga
Så har priserna förändrats på fritidshus på Gotlands under de senaste tolv månaderna.


1 år Snittpris
Riket + 9 % 1 579 000 kr
Gotlands län + 11 % 2 107 000 kr

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2016 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 30 000 bostäder till ett värde av 62 miljarder kronor. Sedan 1937 har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2016 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget.

Bifogade filer

PDF-dokument