Följ Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling förvärvar Direkto

Pressmeddelande   •   Jan 15, 2020 13:00 CET

Svensk Fastighetsförmedling har genom sitt holdingbolag Översta Förmedlingsbolaget AB förvärvat låneförmedlaren Direkto. Genom affären får bokunder enklare tillgång till de bästa privatlånen till klimateffektiva renoveringar, nya kapitalvaror andra investeringar som är vanliga i samband med bostadsköp.

Att hitta de bästa villkoren när det gäller privatlån är inte det enklaste. Räntor och villkor skiljer sig mycket åt och om man själv kontaktar många långivare för att se vilka som erbjuder bäst villkor kan det påverka ens kreditvärdighet. Genom Direkto undviker man både den risken och kan enkelt finna bäst lånevillkor.

– Svensk Fastighetsförmedling vill kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna och tjänsterna för sådant som är naturliga delar av ett hållbart boendeliv. Genom förvärvet av Direkto kompletterar vi våra befintliga banksamarbeten för bolån och gör det nu möjligt att enkelt och effektivt få de bästa villkoren även för privatlån, säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Affären innebär att Svensk Fastighetsförmedlings holdingbolag, Översta Förmedlingsbolaget AB, blir majoritetsägare i Direkto.

– För oss på Direkto är Svensk Fastighetsförmedling en perfekt match. Vi får värdefull tillgång till en bred och stabil kundplattform och är glada att den vägen kunna hjälpa många fler att göra ett enkelt och smart val av privatlån, säger Hemad Razavi, VD och grundare av Direkto.

För ytterligare information, kontakta

Kicki Erkers, presskontakt

kicki.erkers@svenskfast.se

072 570 56 18

Följ oss gärna på:

www.svenskfast.se

www.mynewsdesk.com

facebook.com/svenskfast

instagram@svenskfast

Om Översta förmedlingsbolaget AB (Svensk Fastighetsförmedlings holdingbolag)

Svensk Fastighetsförmedlings koncernmoder.

Om Direkto

Direkto är en svensk förmedlare av privatlån som sedan 2014 hjälpt kunder att jämföra och hitta rätt bland bankers räntor. Tjänsten erbjuds kostnadsfritt till låntagare. Låntagarna ansöker enkelt på Direktos hemsida och får kort därefter ett antal låneerbjudanden att välja mellan. Direkto samarbetar med ett 20-tal av marknadens ledande banker och långivare.

www.direkto.se

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling

– mäklaren med koll på läget sedan 1937.