Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Fastighetsförmedling lanserar unik positioneringstjänst för mobilen

Svensk Fastighetsförmedling lanserar idag en unik mobil söktjänst för den svenska bostadsmarknaden. Med ett sms kan man få information direkt till mobilen om vilka bostäder som finns till salu där man befinner sig just nu. Förutom komplett bostadsfakta får man även alla bilder på bostaden.

Svensk Fastighetsförmedling är först ut på den svenska bostadsmarknaden med en mobil söktjänst för alla bostadssökande som bygger på positioneringsteknik.

När man skickar ett sms med ordet "bostad" till 71122 får man information om de närmaste bostäder som Svensk Fastighetsförmedling har till salu i området. Informationen som skickas är anpassat efter din position.

Till varje bostadstips finns det bilder, bostadsfakta, kontaktuppgifter till ansvarig mäklare och aktuell bolåneränta från DnB NOR - allt tillgängligt via mobilen.

- Att hitta rätt boende är mer konst än vetenskap, mer inspiration än logik och med vår nya mobila söktjänst med positioneringsfunktion blir bostadssökandet mindre beroende av datorn eller tidningen. Om du plötsligt befinner dig i ett drömkvarter eller en helt ny stad utan förkunskaper så räcker det numera med ett sms för att undersöka aktuellt bostadsläge och inleda jakten på den nya bostaden, säger Niclas Strahner, chef extern kommunikation på Svensk Fastighetsförmedling.

Tjänsten finns tillgänglig från och med 12 januari för de som har Telia, Telenor och 3 som operatör. Kostnaden för tjänsten är enligt operatörens normala taxa. Mer information om tjänsten finns på www.svenskfast.se.

Söktjänsten har utvecklats av Svensk Fastighetsförmedling i samarbete med webbföretaget Avantime. Avantime ansvarar för implementeringen av tjänsten på webben, presentationen av sökresultatet och koordineringen med övriga teknikleverantörer. Visibilly har utvecklat söktjänstens positioneringsfunktion och GoMobile ansvarar för sms-hanteringen.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Niclas Strahner, chef extern kommunikation, Svensk FastighetsförmedlingTelefon: 08-505358 28
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i DnB NOR-koncernen. Kedjan har idag cirka 1 000 medarbetare och finns representerat genom över 200 bobutiker i hela landet. Svensk Fastighetsförmedling förmedlande drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter till ett försäljningsvärde av cirka 42 miljarder kronor under 2007. Läs mer på www.svenskfast.se

Ämnen

Regioner


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige