Följ Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling om den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik

Pressmeddelande   •   Jun 09, 2020 10:01 CEST

Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling, kommenterar Svensk Mäklarstatistiks släpp av de senaste tremånaderssiffrorna över prisutvecklingen på bostadsrätter och villor i Sverige.

- Bostadsaffärerna fortsätter som vanligt, på Svensk Fastighetsförmedling ser vi ingen generell avmattning, varken i antal försäljningar eller slutpris. Det är stor efterfrågan på större bostadsrätter och dyrare villor i våra storstadsregioner och residensstäder, och fritidshusmarknaden är hetare än den varit på länge. Våra mäklare intygar också att de som kommer på visning nu är väl förberedda inför ett köp och har finansiering klar. En tydlig trend är också att många fler förbereder sin bostadsförsäljning väl, en del till och med 1-2 år innan för att hitta helt rätt tillfälle och timing. Säger Liza Nyberg, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.