Följ Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling samlade in över tre miljoner kronor under 2017, pengar som går till forskning för att utrota barncancer

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2018 10:23 CET

Svensk Fastighetsförmedling inledde sitt långsiktiga samarbete med Barncancerfonden hösten 2014. Ett första steg var att hitta en gemensam aktivitet, som kunde kopplas ihop med företagets affär. Resultatet blev kampanjen ”Läge för livet”, och en insamling där 100 kronor går till Barncancerfonden för varje genomförd bostadsvärdering. Kampanjen har varit lyckad. Under 2017 samlade företaget in en rekordsumma på över tre miljoner kronor. Totalt har företaget nu bidragit med över 7 miljoner kronor till Barncancerfonden. Många kunder tar steget, bokar in en värdering och bidrar därigenom till kampen mot barncancer.

Det är de 1 200 medarbetarna på kedjans över 200 olika lokalkontor som genom en mängd aktiviteter under 2017 har samlat in rekordsumman 3 120 000 kr till kampen mot barncancer.

Grunden i Svensk Fastighetsförmedlings koncept kallas ”Läge för livet”. En av aktiviteterna som ligger till grund för det insamlade bidraget är kampanjer under året där Svensk Fastighetsförmedling skänker 100 kr till Barncancerfonden för varje kund som bokar en värdering av sin bostad.

– Vi är stolta över att vara ett företag som står för något. Vi vill såklart ha fler bostadsvärderingar, eftersom det innebär fler potentiella kunder. Men själva CSR-konceptet bygger på att våra mäklare och kunder ger av sin tid, inte att det sker en försäljning, säger Johanna Gavefalk, marknad- och kommunikationschef, Svensk Fastighetsförmedling.

Mäklarkontor över hela landet har dessutom samlat in pengar på flera andra sätt, exempelvis genom att bygga pepparkakshus som auktionerats ut, arrangera egna Walk of Hope och genom att sälja armband i butikerna. Förutom att samla in pengar bidrar aktiviteterna också till att sprida kunskap kring cancersjukdomar som drabbar barn.

– Det här har utvecklats till ett hållbarhetsarbete som genomsyrar hela företaget. Att kunna samlas runt något öppnar upp för engagemang lokalt. Och ju bättre det går för oss, desto mer kan vi göra för Barncancerfonden, säger Johanna Gavefalk.


För ytterligare information, kontakta:

Kicki Erkers, presskontakt

Mail: kicki.erkers@svenskfast.se

Mobil: 072– 570 56 18

Följ oss gärna på: www.svenskfast.se

www.mynewsdesk.com

facebook.com/svenskfast

twitter.com/#svenskfast

instagram@svenskfast

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2017 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 31 000 bostäder till ett värde av 67.6 miljarder kronor. I 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.