Följ Svensk Fastighetsförmedling

Sveriges snyggaste barnrum finns i Göteborg

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2011 08:38 CEST

Familjen Widestadh Lilliehöök i Askim utanför Göteborg har Sveriges snyggaste barnrum. De har korats till vinnare bland över 120 bidrag och utsågs av en jury bestående av Svensk Fastighetsförmedling och en av Sveriges största inredningsbloggare Frida Berglund.

 ­–Det är roligt att se att svenska föräldrar vågar släppa loss när de inreder sina barns rum. Några tydliga trender är väggmålningar, grafiska inslag med bokstäver och mysiga krypin av olika slag. Svenska barnum är färgglada och många väljer bort klassiska pojk- och flickfärger som blått och rosa. Familjen Widestadh Lilliehöök har lyckats kombinera både lek och lärande i ett färgglatt och inspirerande rum som kommer kunna hänga med länge - även när barnen växer och blir lite äldre. De är mycket värdiga vinnare, säger Frida Berglund, jurymedlem för Sveriges snyggaste barnrum och inredningsbloggare. 

I början av april utlyste Svensk Fastighetsförmedling tävlingen ”Sveriges snyggaste barnrum”. Över 120 bidrag kom in och flera tusen personer röstade på tävlingen på Facebook. De tio bidrag som fick flest röster gick till final tillsammans med ett wild card som juryn valt ut.

Juryn bestående av representanter från Svensk Fastighetsförmedling och en av Sveriges största inredningsbloggare Frida Berglund (trendenser.se) valde slutligen familjen Widestad Lilliehööks dotter Ellas rum till Sveriges snyggaste.


Juryns motivering:
Familjens Widestadh Lilliehööks dotter Ella har ett rum som inbjuder och uppmuntrar till såväl lek som lärande samtidigt som man har bra möjligheter till förvaring. Här har man verkligen tänkt på allt. Karamelligt och glatt men ändå trendokänsligt. Det här är ett rum som håller över tid.

 
Juryns trendspaningar:
Juryn hittade tydliga trender som återkom i flera bidrag. Sammanfattningsvis har juryn noterat följande trender i svenska barnrum just nu:

• Väggmålningar och väggdekaler

• Vimplar

• Glada färger

• Bokstäver

• Små krypin, kojor eller slott

• Takmålningar

• Ingen TV

– Många av de trender som syns i flera av bidragen finns i Ellas rum. Hon har glada färger, vimplar, bokstäver på väggen, smart förvaring och ingen tv. Lika snabbt som det går att dra fram leksaker, lika fort ska det gå att städa undan dem. Jag tycker det är glädjande att se att det är leksaker snarare än teknik som dominerar i de svenska barnrummen Jag hoppas hon känner sig stolt över sitt rum, säger Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling. 

 

De tio övriga finalisterna (utan inbördes ordning) och vinnarna av ett presentkort på IKEA

Familjen Skarland - Lerum

Familjen Holmlund - Umeå

Familjen Parkås - Fotö

Familjen Andersson Sävenskog - Umeå

Familjen Lindqvist - Kåge

Familjen Paro - Västra Frölunda

Familjen Widestadh – Lilliehöök – Askim, Göteborg (lillasysters rum)

Familjen Koivunen - Sundbyberg

Familjen Petersen Lohse – Karlskoga

Familjen Bauer - Ingarö

 

Tidigare i vår presenterade Svensk Fastighetsförmedling undersökningen Bobarometern på temat barnrum. Läs hela pressmeddelandet om undersökningen här:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/svensk_fastighetsformedling/pressrelease/view/bobarometern-barnen-faar-eget-rum-paa-ettaarsdagen-609033

* Pressbilder på Sveriges snyggaste barnrum och information om de övriga finalisterna bifogas med detta pressmeddelande.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling, tel. 08-505 358 28, bessie.wedholm@svenskfast.se.
Frida Berglund, jurymedlem och inredningsbloggare på trendenser.se, tel. 073-375 7872, frida@trendenser.se

Om Tävlingen ”Sveriges snyggaste barnrum”
Tävlingen pågick från 4 april till 26 april 2011. Deltagarna tävlade genom att ladda upp en bild på: http://sv-se.facebook.com/svenskfast. De tio bilder som fick flest röster, tillsammans med ett bidrag som juryn valt ut, gick till final där juryn bestående av inredningsbloggaren Frida Berglund och representanter från Svensk Fastighetsförmedling utsåg en vinnare. Förutom äran får vinnaren en Ipad 2 samt ett reportage i Svensk Fastighetsförmedlings bilaga Läget. De övriga 10 finalisterna får ett presentkort på IKEA till ett värde av 999 kr.

 

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 100 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2010 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument