Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Umeå: Balkong och stort kök går hem hos Umeås bostadsspekulanter

Balkong, ljust inrett och nära till vatten - så ser umeåbornas drömbostad ut. Det blev resultatet när Svensk Fastighetsförmedling frågade sina mäklare i Umeå vad deras kunder helst önskar sig när de letar ny bostad.

Svensk Fastighetsförmedlings undersökning bland mäklarna om hur umeåborna vill ha sin bostad visar att småstadskänslan och näringslivet är viktigt för de boende i Umeå. Det finns många bostadsområden med lagom avstånd till centrum men nära till natur och fritisaktiviteter, det uppskattar umeåborna som helst bor i en villa nära centrum eller mitt i smeten.

Förutom närheten till vatten och natur prioriterar många umeåbor balkong och trädgård följt av stort kök när de letar bostad. Kakelugn, bastu eller badkar är inte lika prioriterat. På frågan om vad man helst bor nära är det viktigt med natur och vatten men även kommunikationer och dagis och skola.

- Vi som bor i Umeå uppskattar att det är en ung stad med mycket liv och rörelse och att det är en stor stad som ändå känns liten. Man uppskattar tryggheten och närheten som många umeåbor känner. Umeå är en expansiv stad med universitetet och mycket företag, det bidrar till att många bor kvar här väldigt länge. För många barnfamiljer är drömboendet en villa med trädgård inte allt för långt ifrån centrum, säger Jörgen Lundgren fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Umeå.

När det gäller väggar och färgsättning är man i Umeå förtjust i målade väggar och fondväggar i ljusa färger. Samtliga av Svensk Fastighetsförmedlings mäklare i Umeå ansåg att ljust är det som flest köpare föredrar och helst i kombination med avskalad inredning. Skicket på bostaden ska allra helst vara nyrenoverad och den populäraste bostadsformen är villa.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Jörgen Lundgren, Franchisetagare och Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Umeå
Mobil: Mobil: 0703 74 82 25
E-post: jorgen.umea@svenskfast.se

Niclas Strahner, Presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Mobil: 0702 98 38 01
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 kontor runt om i Sverige. Svensk Fastighetsförmedling förmedlade drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 37,1 miljarder kronor under 2008.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling

Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige