Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Mäklarstudenternas drömarbetsgivare

För sjätte gången har Svensk Fastighetsförmedling korats till Sveriges drömarbetsgivare bland mäklarstudenter. Det visar den årliga studentundersökningen FöretagsBarometern som genomförs av employer branding-företaget Universum. I höstas mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare där företagets egna medarbetare betygsätter sin arbetsgivare.

- Fantastiskt roligt att mäklarstudenterna ser oss som sin drömarbetsgivare. Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare. Studenterna söker sig till ett modernt och nytänkande företag med ett starkt varumärke som ligger i framkant och det får man hos oss. När man börjar på Svensk Fastighetsförmedling får men en gedigen introduktion som sedan byggs på med möjlighet till fler
utbildningar och träning inom bland annat försäljning, allt för att ge våra mäklare de allra bästa verktygen och förutsättningarna. Vår organisation, våra resurser och vårt starka varumärke ger förutsättningar för varje mäklare att lyckas professionellt, säger Elisabeth Fogelström, rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.


Den fullständiga rankingen för 2013 finns på www.universumglobal.com.

Samtidigt har Svensk Fastighetsförmedlings utsetts till Årets Nykomling. En utmärkelse som tilldelas ett företag som har  tagit sig an Employer Branding-utmaningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna.

- Arbetet med Employer Branding är mycket viktigt och ett arbete som pågår hela tiden. Det går inte att luta sig tillbaka utan vi måste hela tiden vässa oss för att hitta nya sätt att möta våra framtida  mäklare. Konkurrensen om studenterna är stenhård. Redan under mäklarutbildningen kan man söka till vårt traineeprogram där man varvar teori med praktik ute på någon av våra 230 bobutiker i landet. Det är en vip:ad praktikplats som gör att studenten är mer förberedd på sitt nya yrke, det är en smidig väg in i arbetslivet som fastighetsmäklare, säger Elisabeth Fogelström.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elisabeth Fogelström, rekryteringschef Svensk Fastighetsförmedling,
Telefon: 08 505 358 36 eller elisabeth.fogelstrom@svenskfast.se.

Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling,
Telefon: 0702-98 38 01 eller bessie.wedholm@svenskfast.se.


Om FöretagsBarometern
FöretagsBarometern är en heltäckande och årligen återkommande studentundersökning om karriär,
arbetsliv och framtid som syftar till att hjälpa arbetsgivare i Sverige att förstå och kommunicera med potentiell framtida arbetskraft. Undersökningen har genomförts sedan början av 90-talet och ger en bild av hur studenter ser på olika arbetsgivare och sin egen framtid. 20 003 studenter från Sveriges
universitet och högskolor har svarat på årets FöretagsBarometer. Medelåldern på respondenterna är 24,5 år. Undersökningens svar har samlats in genom olika kanaler via internet under perioden oktober 2012 till februari 2013. Respondenterna har blivit kontaktade via e-post med en inbjudan och en länk
till undersökningen. Undersökningen har genomförts i samarbete med Sveriges universitet och högskolor.

Fakta om Årets Nykomling
Tilldelas ett företag som tagit sig an employer branding-utamningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna, vilket gjort att de blivit en aktör att räkna med. De kriterier juryn tittar på är följande:
· ledningsgruppens engagemang i employer branding-frågorna

· att företaget marknadsför/kommunicerar sitt employer brand på ett innovativt
och trovärdigt sätt

· att företagets employer branding-aktiviteter lett till resultat 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling

Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige