Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Mäklarstudenternas drömarbetsgivare

För sjätte gången har Svensk Fastighetsförmedling korats till Sveriges drömarbetsgivare bland mäklarstudenter. Det visar den årliga studentundersökningen FöretagsBarometern som genomförs av employer branding-företaget Universum. I höstas mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare där företagets egna medarbetare betygsätter sin arbetsgivare.

- Fantastiskt roligt att mäklarstudenterna ser oss som sin drömarbetsgivare. Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare. Studenterna söker sig till ett modernt och nytänkande företag med ett starkt varumärke som ligger i framkant och det får man hos oss. När man börjar på Svensk Fastighetsförmedling får men en gedigen introduktion som sedan byggs på med möjlighet till fler
utbildningar och träning inom bland annat försäljning, allt för att ge våra mäklare de allra bästa verktygen och förutsättningarna. Vår organisation, våra resurser och vårt starka varumärke ger förutsättningar för varje mäklare att lyckas professionellt, säger Elisabeth Fogelström, rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.


Den fullständiga rankingen för 2013 finns på www.universumglobal.com.

Samtidigt har Svensk Fastighetsförmedlings utsetts till Årets Nykomling. En utmärkelse som tilldelas ett företag som har  tagit sig an Employer Branding-utmaningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna.

- Arbetet med Employer Branding är mycket viktigt och ett arbete som pågår hela tiden. Det går inte att luta sig tillbaka utan vi måste hela tiden vässa oss för att hitta nya sätt att möta våra framtida  mäklare. Konkurrensen om studenterna är stenhård. Redan under mäklarutbildningen kan man söka till vårt traineeprogram där man varvar teori med praktik ute på någon av våra 230 bobutiker i landet. Det är en vip:ad praktikplats som gör att studenten är mer förberedd på sitt nya yrke, det är en smidig väg in i arbetslivet som fastighetsmäklare, säger Elisabeth Fogelström.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elisabeth Fogelström, rekryteringschef Svensk Fastighetsförmedling,
Telefon: 08 505 358 36 eller elisabeth.fogelstrom@svenskfast.se.

Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling,
Telefon: 0702-98 38 01 eller bessie.wedholm@svenskfast.se.


Om FöretagsBarometern
FöretagsBarometern är en heltäckande och årligen återkommande studentundersökning om karriär,
arbetsliv och framtid som syftar till att hjälpa arbetsgivare i Sverige att förstå och kommunicera med potentiell framtida arbetskraft. Undersökningen har genomförts sedan början av 90-talet och ger en bild av hur studenter ser på olika arbetsgivare och sin egen framtid. 20 003 studenter från Sveriges
universitet och högskolor har svarat på årets FöretagsBarometer. Medelåldern på respondenterna är 24,5 år. Undersökningens svar har samlats in genom olika kanaler via internet under perioden oktober 2012 till februari 2013. Respondenterna har blivit kontaktade via e-post med en inbjudan och en länk
till undersökningen. Undersökningen har genomförts i samarbete med Sveriges universitet och högskolor.

Fakta om Årets Nykomling
Tilldelas ett företag som tagit sig an employer branding-utamningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna, vilket gjort att de blivit en aktör att räkna med. De kriterier juryn tittar på är följande:
· ledningsgruppens engagemang i employer branding-frågorna

· att företaget marknadsför/kommunicerar sitt employer brand på ett innovativt
och trovärdigt sätt

· att företagets employer branding-aktiviteter lett till resultat 

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige