Följ Svensk Fastighetsförmedling

Mäklarstudenternas drömarbetsgivare

Nyhet   •   Mar 14, 2013 09:02 CET

För sjätte gången har Svensk Fastighetsförmedling korats till Sveriges drömarbetsgivare bland mäklarstudenter. Det visar den årliga studentundersökningen FöretagsBarometern som genomförs av employer branding-företaget Universum. I höstas mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare där företagets egna medarbetare betygsätter sin arbetsgivare.

- Fantastiskt roligt att mäklarstudenterna ser oss som sin drömarbetsgivare. Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare. Studenterna söker sig till ett modernt och nytänkande företag med ett starkt varumärke som ligger i framkant och det får man hos oss. När man börjar på Svensk Fastighetsförmedling får men en gedigen introduktion som sedan byggs på med möjlighet till fler
utbildningar och träning inom bland annat försäljning, allt för att ge våra mäklare de allra bästa verktygen och förutsättningarna. Vår organisation, våra resurser och vårt starka varumärke ger förutsättningar för varje mäklare att lyckas professionellt, säger Elisabeth Fogelström, rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.


Den fullständiga rankingen för 2013 finns på www.universumglobal.com.

Samtidigt har Svensk Fastighetsförmedlings utsetts till Årets Nykomling. En utmärkelse som tilldelas ett företag som har  tagit sig an Employer Branding-utmaningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna.

- Arbetet med Employer Branding är mycket viktigt och ett arbete som pågår hela tiden. Det går inte att luta sig tillbaka utan vi måste hela tiden vässa oss för att hitta nya sätt att möta våra framtida  mäklare. Konkurrensen om studenterna är stenhård. Redan under mäklarutbildningen kan man söka till vårt traineeprogram där man varvar teori med praktik ute på någon av våra 230 bobutiker i landet. Det är en vip:ad praktikplats som gör att studenten är mer förberedd på sitt nya yrke, det är en smidig väg in i arbetslivet som fastighetsmäklare, säger Elisabeth Fogelström.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elisabeth Fogelström, rekryteringschef Svensk Fastighetsförmedling,
Telefon: 08 505 358 36 eller elisabeth.fogelstrom@svenskfast.se.

Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling,
Telefon: 0702-98 38 01 eller bessie.wedholm@svenskfast.se.


Om FöretagsBarometern
FöretagsBarometern är en heltäckande och årligen återkommande studentundersökning om karriär,
arbetsliv och framtid som syftar till att hjälpa arbetsgivare i Sverige att förstå och kommunicera med potentiell framtida arbetskraft. Undersökningen har genomförts sedan början av 90-talet och ger en bild av hur studenter ser på olika arbetsgivare och sin egen framtid. 20 003 studenter från Sveriges
universitet och högskolor har svarat på årets FöretagsBarometer. Medelåldern på respondenterna är 24,5 år. Undersökningens svar har samlats in genom olika kanaler via internet under perioden oktober 2012 till februari 2013. Respondenterna har blivit kontaktade via e-post med en inbjudan och en länk
till undersökningen. Undersökningen har genomförts i samarbete med Sveriges universitet och högskolor.

Fakta om Årets Nykomling
Tilldelas ett företag som tagit sig an employer branding-utamningen och utvecklat en tydlig strategi för frågorna, vilket gjort att de blivit en aktör att räkna med. De kriterier juryn tittar på är följande:
· ledningsgruppens engagemang i employer branding-frågorna

· att företaget marknadsför/kommunicerar sitt employer brand på ett innovativt
och trovärdigt sätt

· att företagets employer branding-aktiviteter lett till resultat