Följ Svensk Fastighetsförmedling

Återigen ligger Piteå i topp i antal förmedlade villor och fritidshus 2015

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2016 10:02 CET

Svensk Fastighetsförmedling delar varje år ut pris till medarbetare och bobutiker som utmärkt sig extra under det gångna året. På ett stort evenemang på Waterfront Congress Centre i Stockholm i fredags fick Per Lundgren, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Piteå pris för flest förmedlade villor och fritidshus under 2015. Förra året tog kollegan Rikard Fahlman hem priset.

Bostadsmarknaden var glödhet under 2015 och när året summerades visar i stort sett samtliga län på rejäla prisuppgångar på bostadsrätter och villor. I genomsnitt steg priserna med 16 procent på rikets bostadsrätter och med 12 procent på villor. Svensk fastighetsförmedling har haft ett fantastiskt år där värdet av de bostäder de förmedlade uppgick till 65 miljarder, en ökning med 11 miljarder jämfört med 2014.

Inför närmare 800 kollegor fick Per Lundgren från Svensk Fastighetsförmedling i Piteå i fredags kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen "Årets säljare 2015 i kategorin villor och fritidshus" Under 2015 förmedlade han 100 villor och fritidshus. Kollegan Rikard Fahlman kom på en imponerande tredjeplats med 91 förmedlade fastigheter. Prisutdelningen skedde i samband med en galamiddag på Waterfront Congress Centre i Stockholm.

- Vi är jättestolta att vi tillsammans med våra medarbetare som är ett fantastiskt team tar marknadsandelar. Det är ju helt fantastiskt att två av tre hus som förmedlas via mäklare i Piteå säljs via oss. Det är förstås jättekul att vi har fortsatt förtroende hos Piteborna år efter år. Sen är det väl extra kul att vi i lilla Pite spöar de stora kontoren i landet, säger Per Lundgren, Svensk Fastighetsförmedling Piteå.

För ytterligare information, kontakta:

Per Lundgren
Mail: per.lundgren@svenskfast.se
Mobil: 0702-81 61 00

Kicki Erkers, presskontakt
Mail: kicki.erkers@svenskfast.se
Mobil: 0725-70 56 18

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige. Kedjan har 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 200 franchisetagare som också är ägare av bolaget. Under 2015 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling mer än 35 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett sammanlagt värde av 65 miljarder kronor.

2015 placerade sig Svensk Fastighetsförmedling återigen i toppskiktet med en fjärde plats i employer brandingföretaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I undersökningen är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.