Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Birgitta Norin är Gävles Bohjälte 2012

Gävles Bohjälte 2012 heter Birgitta Norin och kommer från Forsbacka. Birgitta tog en jordskredsseger med hela 481 röster i den omröstning som avslutades i söndagskväll.

Den 17 juli startade jakten på Gävles Bohjälte 2012. Sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Gävleborna att nominera personer som förtjänar att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor. I går utsågs Gävles egen Bohjälte Birgitta Norin som själv tycker att det är naturligt att ställa upp för de som behöver hjälp.

– Det känns väldigt roligt att få den här uppskattningen från så många människor. För mig har det alltid varit självklart att ställa upp för mina grannar och mina vänner. Till exempel så älskar jag att baka och det är bara roligt att få bjuda på mina kreationer. Sedan tycker jag också om att hjälpa mina grannar med sådant som de kanske inte orkar själva eller som de inte kan göra för att de är bortresta. Jag har alltid arbetat med människor så för mig är allt detta naturligt, berättar Birgitta Norin, Gävles Bohjälte 2012.

– Birgitta Norin är ett perfekt exempel på en Bohjälte. Hon ställer alltid upp för sina medmänniskor och jag tycker verkligen att hon verkar vara världens bästa granne. Birgitta är väldigt värdig vinnare som nu utsetts till Gävles Bohjälte 2012, säger Jonas Östblom, franchisetagare för Svensk Fastighetsförmedling i Gävle.

I går prisades Birgitta Norin för sina insatser vid en ceremoni i Svensk Fastighetsförmedlings Bobutik på Nygatan 29. Som en av tio lokala Bohjältar runt om i landet kommer Birgitta Norins Bohjälte-insats också att nomineras till Svenska Hjältar.

Dessutom går hon nu vidare till ett juryförfarande där en riksjury väljer ut Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012.

– Detta känns fantastiskt. I kväll får jag passa på att fira med ett glas gott vin, avslutar Birgitta Norin.

Nomineringen som gjorde Birgitta Norin till Gävles Bohjälte:
Birgitta är den bästa granne min familj någonsin haft! Hon tar in posten åt oss så fort vi är bortresta vilket de är rätt ofta, speciellt nu på sommaren. Samtidigt är hon kattvakt. Hon släpper in och ut katterna under dagarna. Hon drar ut soptunnorna och bakar alltid något gott åt oss som hon ställer på trappan lagom tills vi kommer hem. Hon bakar till våra födelsedagar och andra högtidstillfällen, utan att man ens ber om det. Endast för att hon är en super-generös granne. Nu låter det som att hon inte har något annat för sig om dagarna, men det har hon. Verkligen. Hon bakar varje tisdag till bil-bingon, varje torsdag till dansen och till varje fotboll- och innebandymatch. Hon bakar till alla möjliga event som händer i Forsbacka, där vi bor. Och hon ber inte om en enda krona. Därför tycker jag hon är värd en nominering. Hon är inte bara den bästa grannen för oss, hon är Forsbackas egen bullfarmor! Tro mig. Hon är värd en nominering!

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Gävle. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.

Om fortsättningen av Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
I går korades tio lokala Bohjältar på olika orter runt om i landet. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Den övergripande vinnaren presenteras på torsdag den 4 oktober. Samtliga tio lokala Bohjältar nomineras också till Svenska Hjältar.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Jonas Östblom, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Gävle
Telefon: 0706-01 94 34
E-post: jonas.gavle@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Taggar


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Relaterat material

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige