Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Carina Lennartsson är Halmstads Bohjälte 2012

Halmstads Bohjälte 2012 heter Carina Lennartsson. Carina blev nominerad efter att ha tagit hand om sin sjuka grannes trädgård och stuga. Hennes nominering fick hela 328 röster i den omröstning som avslutades i söndagskväll.

Den 17 juli startade jakten på Halmstads Bohjälte 2012. Sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Halmstadsborna att nominera personer som förtjänar att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor. Och i går utsågs Halmstads egen Bohjälte i Carina Lennartsson som känner sig överväldigad av utmärkelsen.

– Det känns fantastiskt stort att så många har röstat på mig. Jag hade aldrig kunnat drömma om detta stöd. Min filosofi är att man behöver människor runt omkring sig som ställer upp för en. Själv försöker jag att leva efter det och jag hoppas att det är en av anledningarna till att jag fått utmärkelsen, berättar Carina Lennartsson, Halmstads Bohjälte 2012.

– Carina Lennartsson är ett perfekt exempel på en Bohjälte. Hon ställer alltid upp för sina medmänniskor och hennes positiva inställning smittar av sig på alla runt omkring. Carina är en värdig vinnare av Halmstads Bohjälte 2012, säger Pugh Rengensjö, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling i Halmstad.

I går prisades Carina Lennartsson för sina insatser vid en ceremoni i Svensk Fastighetsförmedlings Bobutik på Skolgatan 2. Som en av tio lokala Bohjältar runt om i landet kommer Carina Lennartssons Bohjälte-insats också att nomineras till Svenska Hjältar.

Dessutom går hon nu vidare till ett juryförfarande där en riksjury väljer ut Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012.

Nomineringen som gjorde Carina Lennartsson till Halmstads Bohjälte:
Vår trädgård och stuga blev otroligt eftersatt då vi drabbades av cancer inom familjen. Detta eftersom vi var tvungna att spendera fem veckor på sjukhus och därefter åtta veckor i rullstol. Då trädde Carina fram och sa ”Skit ni i detta. Ta hand om varandra och se till att göra det bästa för er. Skötseln av stugan och trädgården tar jag hand om”. Vi åkte ner till stugan vid de tillfällen sjukdomen tillät och allting var alltid perfekt. En dag kom hon dessutom och hälsade på med en hel korg gula kantareller. Då Carina vägrat att ta emot någon ersättning tycker vi hon är väl värd en nominering i Bohjälte 2012.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Halmstad. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.

Om fortsättningen av Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
I går korades koras tio lokala Bohjältar på olika orter runt om i landet. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Den övergripande vinnaren presenteras torsdag den 4 oktober. Samtliga tio lokala Bohjältar nomineras också till Svenska Hjältar.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Pugh Rengensjö, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Halmstad
Telefon: 0706 - 35 94 95
E-post: pugh.halmstad@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702 - 98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Taggar


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Relaterat material

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige