Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Finalisterna i Borlänges Bohjälte är nu utsedda

Finalisterna i Borlänges Bohjälte är nu utsedda

Sedan den 17 juli har boende i Borlänge haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de tre finalisterna till Borlänges Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Borlänge-borna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Borlängejuryn, bestående av underhållaren Benny Astor, Sven Lindgren, kommunalråd i Borlänge, samt Kjell Björklund, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling, utsett de tre finalisterna till Borlänges Bohjälte.

De tre finalisterna till Borlänges Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Sara Lindqvist – nominering: ”Sara är en 75 årig kvinna som ständigt går runt och tar hand om personer som sitter ute. Hon ger dem både mat och kläder. Hon hjälper även till och städar, plockar rent, sorterar sopor och håller fint överallt runt om i Borlänge. Hon har tidigare jobbat som övervakare och nattvandrare, och är idag en äkta Bohjälte.”
• Stefan Holst Tjulander – nominering: ”En mer godhjärtad person än Stefan finns förmodligen inte. Förutom massor av ideella uppdrag har han bland annat bjudit in Borlängeprofilen och uteliggaren Börje "Skogshuggarn" Hultgren att sova inomhus en iskall vinternatt i februari”.
• Eva Lisa Borres – nominering: ”Trots stor arbetsbörda och funktionshinder åtog hon sig ordförandeskapet i den ideella organisationen ”RIAS vänner” i Borlänge. Detta tycker jag är otroligt fint gjort och därför tycker jag att Eva Lisa är en riktig Bohjälte.”

– Nu startar röstningen av de tre Bohjältarna i Borlänge. På www.bohjalten.se har vem som helst möjlighet att rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår fram till den 28 september och därefter koras Borlänges Bohjälte 2012. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlilngs Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Kjell Björklund, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Borlänge. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.


Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Kjell Björklund, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Borlänge
Telefon: 0703-32 98 48
E-post: kjell.bjorklund@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige