Följ Svensk Fastighetsförmedling

Finalisterna i Borlänges Bohjälte är nu utsedda

Pressmeddelande   •   Sep 20, 2012 13:50 CEST

Finalisterna i Borlänges Bohjälte är nu utsedda

Sedan den 17 juli har boende i Borlänge haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de tre finalisterna till Borlänges Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Borlänge-borna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Borlängejuryn, bestående av underhållaren Benny Astor, Sven Lindgren, kommunalråd i Borlänge, samt Kjell Björklund, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling, utsett de tre finalisterna till Borlänges Bohjälte.

De tre finalisterna till Borlänges Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Sara Lindqvist – nominering: ”Sara är en 75 årig kvinna som ständigt går runt och tar hand om personer som sitter ute. Hon ger dem både mat och kläder. Hon hjälper även till och städar, plockar rent, sorterar sopor och håller fint överallt runt om i Borlänge. Hon har tidigare jobbat som övervakare och nattvandrare, och är idag en äkta Bohjälte.”
• Stefan Holst Tjulander – nominering: ”En mer godhjärtad person än Stefan finns förmodligen inte. Förutom massor av ideella uppdrag har han bland annat bjudit in Borlängeprofilen och uteliggaren Börje "Skogshuggarn" Hultgren att sova inomhus en iskall vinternatt i februari”.
• Eva Lisa Borres – nominering: ”Trots stor arbetsbörda och funktionshinder åtog hon sig ordförandeskapet i den ideella organisationen ”RIAS vänner” i Borlänge. Detta tycker jag är otroligt fint gjort och därför tycker jag att Eva Lisa är en riktig Bohjälte.”

– Nu startar röstningen av de tre Bohjältarna i Borlänge. På www.bohjalten.se har vem som helst möjlighet att rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår fram till den 28 september och därefter koras Borlänges Bohjälte 2012. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlilngs Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Kjell Björklund, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Borlänge.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Borlänge. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.


Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Kjell Björklund, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Borlänge
Telefon: 0703-32 98 48
E-post: kjell.bjorklund@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.