Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Finalisterna i Halmstads Bohjälte är nu utsedda

Sedan den 17 juli har boende i Halmstad haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de tre finalisterna till Halmstads Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Halmstadborna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Halmstadjuryn, bestående av bordtennisspelaren Jörgen Persson, Henrik Oretorp, kommunråd i Halmstad, samt Pugh Rengensjö, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling, utsett de tre finalisterna till Halmstads Bohjälte.

De tre finalisterna till Halmstads Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Carina Lennartsson – nominering: ”Vår trädgård och stuga blev otroligt eftersatt då vi drabbades av cancer inom familjen var vi tvungna att spendera fem veckor på sjukhus och sedan åtta veckor i rullstol. Då trädde Carina fram och sa ”Skit ni i detta, ta ni hand om varandra och se till att göra det bästa för er. Skötseln av stugan och trädgården tar jag hand om”. Vi åkte ner till stugan vid de tillfällen sjukdomen tillät och allting var alltid perfekt. En dag kom hon dessutom och hälsade på med en hel korg gula kantareller. Då Carina vägrat att ta emot någon ersättning tycker vi hon är väl värd en nominering i Bohjälte 2012.”.
• Carina ”Cinna” Claesson – nominering: ”Cinna är en riktig eldsjäl vars hjärta brinner för alla människor! Hon driver Norre Katts Öppna Förskola och hon finns alltid där för barnen och deras föräldrar. Cinna är en varm och glad människa som alltid finns där för alla när det behövs, både i ur och skur! Hon är vår hjälte och utan Cinna skulle det inte finnas någon Norre Katts Öppna Förskola. Hon ger och ger, nu är det dags att hon får något tillbaka. Det förtjänar hon verkligen. En äkta Bohjälte.”.
• Lars Norlander – nominering: ”Lars är vice ordförande i vår bostadsrättsförening och han gör ett fantastiskt jobb. Han har bland annat hållit i en utbyggnad och inglasning av våra balkonger, han hjälper till vid anläggning av uteplatser och mycket mer. Han sköter också en stor del av det administrativa arbetet i föreningen samt håller i alla kontakter med de boende på ett mycket bra sätt. Lars är en fantastisk medlem i vår förening och är kort och gott en Bohjälte i ordets rätta bemärkelse.”.

– Vi fick in jättemånga fina nomineringar varav juryn har valt ut tre. Röstningen har startat och på www.bohjalten.se kan vem som helst rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår fram till den 28 september och därefter koras Halmstads Bohjälte 2012. Omöstningen har startat och på www.bohjalten.se kan vem som helst, fram till den 28 september, rösta fram sin favorit. Därefter koras Halmstads Bohjälte 2012. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Pugh Rengensjö, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Halmstad.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Halmstad. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.


Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Pugh Rengensjö, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Halmstad
Telefon: 0706-35 94 95
E-post: pugh.halmstad@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige