Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Finalisterna i Jönköpings Bohjälte är nu utsedda

Sedan den 17 juli har boende i Jönköping haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de tre finalisterna till Jönköpings Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Jönköpingsborna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Jönköpingsjuryn, bestående av kommunalrådet Anna Mårtensson, Annette ”Kastrullhäxan” Edlund, och Jan Windolf, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling, utsett de tre finalisterna till Jönköpings Bohjälte.

De tre finalisterna till Jönköpings Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Olle Petersson – nominering: ”När Olle sålde sin villa fick han efter visningarna ett bud som han accepterade och han bestämde sig för att avsluta budgivningen. Mellan beslut och kontrakt fick Olle dock han ett högre bud, över etthundratusen kronor, men Olle stod för sitt beslut och sålde till den han tidigare lovat. Vid kontraktet sa Olle ”pengar är inte allt och man måste stå för sitt beslut” Därför är han min Bohjälte – för mig, sin familj och framför allt för det unga paret som fick möjlighet till eget hus.”
• Sture Stigmér – nominering: ”Sture är en mycket engagerad och hjälpsam Jönköpingsbo som alltid engagerar sig i sina medmänniskor och i deras boenden. Han blev direkt vald till ordförande i sin HSB-förening när han flyttade dit för ett antal år sedan och uppskattas för sitt engagemang. Sture är väl värd att bli Jönköpings och Sveriges Bohjälte!”
• Sven-Åke Carlsson– nominering: ”Sven-Åke har jämt en hjälpande hand till övers för andra. Han har många järn i elden, då han nyligen blivit pensionär, så han har möjlighet och viljan att hjälpa andra. Samtidigt göra sådant han tycker är roligt, vilket innefattar i stort sätt allt. Han kan snickra, måla, fixa bil och husvagn, duktig med trädgårdsarbete, lägga sten, renovera med mera. Han ställer alltid upp om man ber om hjälp, han lånar ut saker, ger råd och så vidare. Under vintertid så skottar han snö och hjälper ofta sina grannar om de är bortresta eller av annan orsak inte kan skotta. Likaså röjer han av gräset vid Djurkyrkogården i Jönköping när det har blivit för högt. Vill man ha hjälp vid trädfällning är det aldrig några problem, om bilen strejkar eller låter konstigt – listan kan göras hur lång som helst, inget är problem för världens bästa granne, Carlsson!”

– De tre finalisterna för Jönköping är alla värdiga Bohjältar, och de ska bli kul att se hur svenska folket röstar. På www.bohjalten.se har vem som helst möjlighet att rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår till den 28 september och därefter koras Jönköpings Bohjälte 2012. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Jan Windolf, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Jönköping. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.


Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Jan Windolf, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Jönköping
Telefon: 0708-18 86 03
E-post: jan.jonkoping@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Ämnen

Taggar

Regioner


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Relaterat material

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige