Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Finalisterna i Malmös Bohjälte är nu utsedda

Sedan den 17 juli har boende i Malmö haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de tre finalisterna till Malmös Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Malmöborna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Malmöjuryn, bestående av Malmö FF:s sportchef Per Ågren, Anders Rubin, kommunalråd i Malmö, samt Martin Filipsson, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling, utsett de tre finalisterna till Malmös Bohjälte.

De tre finalisterna till Malmös Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Vera Milakovic – nominering: ”Vera städar och håller rent i tvättstugan i vårt hyreshus, hon ställer alltid upp och hjälper alla grannar med stort som smått. Hon hjälper också till att ta hand om andras lägenheter när de är bortresta. Vera är en Bohjälte i dess sanna bemärkelse”.
• Fabio "limpo" Rocha – nominering: ”Fabio, som också går under sitt konstnärsalias Limpo, har genom sina bildberättelser, konstnärsskap, och originella målningar gjort inte bara Malmö till en vackrare stad, utan också gladare. Man kan inte annat än le när man möter hans målningar, som ofta är i form av en flicka med blommor och fantasifigurer, på bland annat väggar, elskåp och staket. Han har även hållit i workshops på förskolor och skolor samt bidragit till att barn och ungdomar får en trevligare och färggladare miljö att vistas i. Han har också stärkt deras självförtroende och gett dem egna framtidsvisioner genom att bland annat hålla i en graffittiskola. Han har inte fått något pris för detta, men det tycker jag att han är värd!”.
• Margareta Albrektsson – nominering: ”Margareta hyrde osjälviskt ut sin sommarstuga under tre år till mig och min familj under tiden som vi byggde nytt. Från början var det tänkt att endast pågå under några månader men då vi fick strul med byggföretaget så blev det som sagt tre hela år. Margareta ställde upp oss gav oss någonstans att bo, det är en Bohjälte för mig.”

– Nu startar röstningen med de tre finalisterna i Malmö. På www.bohjalten.se har vem som helst möjlighet att rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår till den 28 september och därefter koras Malmös Bohjälte 2012. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Martin Filipsson franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Malmö. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.


Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Martin Filipsson, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Malmö
Telefon: 0708-23 82 04
E-post: martin.filipsson@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige