Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Finalisterna i Örebros Bohjälte är nu utsedda

Sedan den 17 juli har boende i Örebro haft möjligheten att nominera sin egen Bohjälte – det vill säga en person som gjort en god gärning för någon annan inom boende. Nomineringsfasen avslutades den tionde september och nu presenteras de tre finalisterna till Örebro Bohjälte 2012.

Under sommaren gick startskottet för Bohjälte 2012 och sedan dess har Svensk Fastighetsförmedling uppmanat Örebroarna att nominera personer som är värda att uppmärksammas för att de gjort en behjärtansvärd insats för sina medmänniskor.

Många fina berättelser skickades in och nu har Örebrojuryn, bestående av Örebro Hockeys klubbdirektör Pontus Gustafsson, Lena Baastad, kommunalråd i Örebro, samt Fredrik Sevelin, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling, utsett de tre finalisterna till Örebros Bohjälte.

De tre finalisterna till Örebros Bohjälte är (utan inbördes rangordning):
• Marianne Wilhelmsson – nominering: ”Marianne är en mycket omtänksam person, både mot grannar, vänner och de hon ser har behov av en hjälpande hand. Hennes mentalitet säger att ingenting är omöjligt och hon inger förtroende. Hon hjälper alla som behöver det men får inte den uppmärksamhet hon förtjänar. Exempelvis om någon som hon känner ligger på sjukhus så besöker hon alltid, eller om någon blivit ensam och behöver sällskap finns hon där. Hon hjälper också till med att uträtta ärenden åt personer som själva inte kan. Listan kan göras lång! Marianne är en riktig Bohjälte och en exceptionell granne!”.
• Rigmor Doskar – nominering: ”Sedan Rigmors Doskars 90 åriga granne blev änka för mer än ett år sedan har Rigmor verkligen ställt upp för henne. Varje dag har grannen fått besök av Rigmor och då har hon alltid hjälpt till med enkla sysslor som att ta in posten. Rigmor har även funnits där som sällskap för sin granne så att hon ska ha någon att prata med. Grannen vet att hon kan ringa till Rigmor när som helst, och att Rigmor kommer direkt. Detta gör grannens anhöriga lugna, eftersom de vet att hon snabbt får hjälp om något skulle inträffa. Hon själv känner sig också mycket lugnare och tryggare då hon vet att Rigmor finns i dörren bredvid. Det här tycker jag verkligen är en hjälteinsats för en gammal medmänniska”.
• Tova Granlund – nominering: ”Tova är en fantastisk kvinna med stort hjärta och som alltid har tid för andra. Hon är en vitamininjektion för människor i sin omgivning. Tova sprider alltid positiv energi och håller alltid sitt hem öppet för andra, både grannar, vänner och kollegor, trots att hon själv har det svårt ibland. Hem till Tova är man alltid välkommen, där får alla en dos av värme och hon dömer ingen. Tova är en otroligt fina kvinna och efter att man träffat henne har man alltid ett leende på läpparna, så är det bara!”.

– Röstningen med de tre finalisterna i Örebro har startat och på www.bohjalten.se kan vem som helst rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår till den 28 september och därefter koras Örebros Bohjälte 2012. Denna person har sedan chansen att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012 och får en resa för två till Svenska Hjältar-galan i Stockholm, säger Fredrik Sevelin, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Örebro.

Om Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012
Bohjälte 2012 är en del i Svensk Fastighetsförmedlings engagemang i Svenska Hjältar. I Bohjälte 2012 efterlyser man lokala Bohjältar på tio orter i Sverige, däribland Örebro. Syftet är att lyfta fram personer som gjort en god gärning för någon annan person inom boende.


Så utses Bohjälte 2012
Via www.bohjalten.se avgör nu svenska folket vem som blir varje stads Bohjälte i de tio städer som deltar. Bland de tio lokala Bohjältarna kommer sedan en riksjury välja ut en person som blir ”Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2012”. Denne får, utöver äran, en resa för två till Stockholm med en hotellövernattning och biljetter till Svenska Hjältar-galan på Cirkus i december. Förutom detta kommer samtliga tio lokala Bohjältar att nomineras till Svenska Hjältar.


För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Fredrik Sevelin, franchisetagare Svensk Fastighetsförmedling Örebro
Telefon: 070-659 35 01
E-post: fredrik.s.orebro@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 0702-98 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Om partnerskapet
Svensk Fastighetsförmedling är för andra året i rad partner till Svenska Hjältar. För sjätte året i rad hyllar Aftonbladet vardagshjältar som har hjälpt och inspirerat sina medmänniskor. Liksom tidigare år hyllas hjältarna under en galakväll i december på Cirkus i Stockholm. Läs mer på www.svenskfast.se/svenskahjaltar.

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB. Kedjan har idag över 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2011 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige