Gå direkt till innehåll
Svensk Fastighetsförmedling har gett designern Lisa Hilland och stylisten Mimmi Staaf uppdraget att skapa vackra och funktionella möbler för hundar och katter
Svensk Fastighetsförmedling har gett designern Lisa Hilland och stylisten Mimmi Staaf uppdraget att skapa vackra och funktionella möbler för hundar och katter

Pressmeddelande -

Hej då till ful inredning för katter och hundar – designar snygga möbler för husdjur

När det gäller inredningen i våra hem väljer vi sådant vi tycker är vackert och väldesignat. Men det är nästan omöjligt om du har husdjur – då tvingas du välja bland smaklösa och opraktiska klösbrädor, matskålar och sängar. Svensk Fastighetsförmedling tycker det är dags att vi säger hej då till ful husdjursinredning. Därför har de gett designern Lisa Hilland och stylisten Mimmi Staaf uppdraget att skapa praktisk och snygg design för våra minsta vänner.

Under pandemin har fler tagit in husdjur i familjen, fler sett sina hem i nytt ljus och fler tagit på sig hemmafixarhatten. Med husdjuren följer inredning som gräsliga sängar i fuskläder och otympliga klätterställningar. Med andra ord är behovet av en förändring större än någonsin. Därför har Svensk fastighetsförmedling utmanat Mimmi Staaf – kattägare, möbeltapetserare och stylist, och Lisa Hilland – hundägare och prisvinnande möbeldesigner, att göra något som ofta upplevs som fult fint, för såväl hemmafixaren som soffshopparen.

- När den här utmaningen landade i mitt knä kände jag bara yes, vad kul att få göra något helt nytt för en ofta bortglömd målgrupp. Sen vi flyttade till landet har mina djur blivit mitt absolut största fokus, och i dessa tider tror jag även att det blivit så för många andra i och med att vi spenderar mer tid hemma, mer tid med våra husdjur och har kanske fått tid att förvekliga en dröm om en djurvän i familjen. Min katt Saffran älskar sitt nya utehus, hyllvägg och vilokorg som jag med enkla medel byggt själv. Att nu få dela med mig av mina DIY-guider och tips känns därför jättekul och jag hoppas verkligen mina idéer kan inspirera andra, säger Mimmi Staaf.

Utmaningen är en del av Svensk Fastighetsförmedlings koncept Grand Tiny Designs, en spinn-off av TV4:s succéprogram Grand Designs som handlar om spektakulärt designade hem för människor. Förra året fick tre kreatörer utmaningen att hitta och förbättra outnyttjade ytor i nio utvalda hem. I år handlar utmaningen om att skapa stor design för våra minsta familjemedlemmar.

- Jag har länge funderat på varför husdjursinredning ser ut som den gör då vi vill att all annan inredning ska vara vacker, hållbar och av hög kvalitet. När Svensk Fastighetsförmedling föreslog utmaningen kändes det därför som att de slog huvudet på spiken. Djuren förtjänar precis samma omtanke som oss människor i hemmet och jag är så glad att vi tillsammans hittat ett nytt sätt att tänka kring husdjursinredning. Resultatet kunde inte blivit bättre, och jag hoppas andra får känna precis det jag känner när min hund får mysa i både sin nya vackra korg och säng, säger Lisa Hilland.

- Vi på Svensk Fastighetsförmedling kan idag se att hemmet har fått ökad betydelse, det är så mycket mer än bara en mat- och sovplats. Det är idag även en arbetsplats, en skola, ett hobbyrum, en semesterdestination. Samtidigt som många tillbringar allt mer tid i hemmet ser vi att allt fler har skaffat husdjur och att det innebär anpassningar av det hem man vårdar och förskönar. Därför ville vi undersöka om vi kunde hitta vägar som gjorde att både husdjur och människor kan trivas, att hundar och katter kan ha det så bra som möjligt utan att man måste tumma på designen. Mimmi och Lisa var den bästa duon för denna utmaning och gör det möjligt för både den som vill bygga själv och för den som vill köpa färdigt att sluta kompromissa med husdjursinredning. Vi kunde inte varit mer imponerade över vad de har tagit fram på var sin kant, säger Jennie Skogsborn-Missuna CXO på Svensk Fastighetsförmedling.

Läs mer och hitta inredningen samt inspiration via länken nedan:

https://www.svenskfast.se/grandtinydesigns/

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige