Följ Svensk Fastighetsförmedling

Kommentar till Riksbankens beslut: Räntebeslutet minskar rörligheten på bostadsmarknaden

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2011 09:53 CEST

Riksbanken höjer reporäntan med 0,25 procentenheter till 1,75 procent. Svensk Fastighetsförmedlings menar att detta kommer att bromsa rörligheten på bostadsmarknaden och få en prisdämpande effekt.

– Riksbankens räntebeslut minskar rörligheten på bostadsmarknaden. Vi har redan sett att bolånetaket och tidigare räntehöjningar påverkat flyttströmmarna negativt, och att det framförallt är unga på bostadsmarknaden som får begränsade möjligheter att flytta dit jobben eller utbildningen finns. Detta kan få en negativ effekt på arbetsmarknaden och leda till arbetskraftsbrist. Räntebeslutet får sannolikt även en prisdämpande effekt på en bostadsmarknad som hittills präglats av stabilitet och förutsägbarhet, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

För ytterligare information var vänlig kontakta: 
Peeter Pütsep, vd, tel. 08-505 358 00

 

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 100 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2010 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 30 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 45 miljarder kronor. Läs mer på www.svenskfast.se.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.