Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Linda från Skarpnäck är Sveriges Bohjälte 2013

Årets Bohjälte 2013 fick ett rafflande avslut under fredagseftermiddagen. Då avgörandet blev extremt jämnt fick tillslut tävlingen två segrare. Sveriges Bohjältar 2013 heter Linda Ekenberger från Skarpnäck och Marco Briones från Norrköping.

Omröstningen i Bohjälte 2013 har pågått sedan i 11 oktober och svenska folket har nu utsett två värdiga vinnare. Tillsammans med Marco Briones från Norrköping kan Linda Ekenberger från Skarpnäck numera titulera sig Sveriges Bohjälte 2013.

Linda Ekenberger från Skarpnäck är framröstad som en av Sveriges Bohjältar 2013 tack vare sitt solidaritetsarbete i samband med att ett bostadskvarter i Skarpnäck brann ner. Utan minsta tvekan hjälpte Linda de branddrabbade med allt ifrån kläder och husgeråd till mat och plats att samlas på för trygghet och stöd.

– Jag följde röstningen hela eftermiddagen och när Svensk Fastighetsförmedling ringde och berättade att både jag och Marco utnämnts till Bohjältar skrek jag rakt ut. Detta känns helt fantastiskt och jag är så glad och tacksam för alla som röstat på mig! Alla tio finalister är Bohjältar enligt mig och det känns bra att dela utmärkelsen med en så godhjärtad person som Marco, säger Linda Ekenberger, Sveriges Bohjälte 2013.

Intresset för Bohjälte 2013 har varit rekordstort. Totalt har över 40 000 personer besökt bohjalten.se under kampanjtiden och mer än 18 000 röster har inkommit på de tio finalisterna.

– Linda och Marco är två exemplariska vinnare. De ställer osjälviskt upp för andra och visar på stor solidaritet för sina medmänniskor. De förtjänar verkligen att kallas Bohjältar. Jag vill också passa på att tacka de övriga åtta finalisterna i Bohjälte 2013. De förtjänar också att hyllas för sina insatser, stora som små. Bohjälte har än en gång visat att det finns mycket godhet i det här avlånga landet, säger Peeter Pütsep, juryordförande och VD på Svensk Fastighetsförmedling.


Så löd nomineringen om Linda:

”När ett helt kvarter i vårt bostadsområde brann ner organiserade Linda hela solidaritetsarbetet. Hon hjälpte de branddrabbade med kläder, husgeråd, pengar samt en plats att samlas för att få tröst och hopp. Det är en Bohjälte för mig!”

De övriga åtta finalisterna i Bohjälte 2013 (utan inbördes ordning):
Anders Hansson, Söderhamn
Anny Bergman, Hudiksvall
Hans Ahlborg, Malmö
Olle Fjordgren, Lysekil
Sebastian Idzaksson, Malmö
Susanne Bohman, Göteborg
Ulf Johansson, Åkersberga
Åsa Bladh, Malmö

Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2013
Via www.bohjalten.se kan vem som helst kunna nominera sin Bohjälte. Nomineringsperioden pågick från 12 september till 4 oktober 2013. När nomineringen avslutades utser en jury, beståendes av bland andra förra årets vinnare Carina Lennartsson, tio finalister som gick vidare till en omröstning. Mellan den 11 och 25 oktober fick svenska folket möjligheten att rösta fram den finalist de tyckte förtjänar att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2013. Vinnaren av Bohjälte 2013 får, utöver äran, välja en valfri välgörenhetsorganisation (i sin stad) som erhåller 10 000 kronor från Svensk Fastighetsförmedling AB. Vinnaren får även 5 000 kronor i resecheckar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 070-298 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Följ oss gärna på:

www.mynewsdesk.com

facebook.com/svenskfast

twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige