Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Marco från Norrköping är Sveriges Bohjälte 2013

Årets Bohjälte 2013 fick ett rafflande avslut under fredagseftermiddagen. Då avgörandet blev extremt jämnt korades till slut två segrare.  Sveriges Bohjältar 2013 heter Marco Briones från Norrköping och Linda Ekenberger från Skarpnäck. Torsdag 31 oktober tar Marco emot utmärkelsen under en prisceremoni i Bobutiken på Drottninggatan i Norrköping.

Omröstningen i Bohjälte 2013 har pågått sedan den 11 oktober och svenska folket har nu utsett två värdiga vinnare. Tillsammans med Linda Ekenberger från Skarpnäck kan Marco Briones från Norrköping numera titulera sig Sveriges Bohjälte 2013. 

Marco nominerades av sin vän Marcus för sitt initiativ mot främlingsfientlighet och för sitt engagemang i Ria Center i Norrköping. Ria Center är en verksamhet som vänder sig till bland annat hemlösa och som hjälper människor med mat och en plats att vistas på. Verksamheten hotas av nedläggning, något Marco har jobbat hårt för att motverka. 

– Det känns overkligt men så himla roligt att ha blivit Sveriges Bohjälte 2013. Gensvaret under kampanjen har varit helt otroligt. Folk i Norrköping har varit väldigt engagerade och bland annat delat ut flyers på gator och torg. Men det kanske bästa av allt är att allmänheten fått upp ögonen för Ria Center och donerat kläder och mat. Det värmer i hjärtat och visar att Bohjälte gör skillnad. Jag vill också ta tillfället i akt att gratulera Linda, även hon är en värdig vinnare, säger Marco Briones, Sveriges Bohjälte 2013.

Intresset för Bohjälte 2013 har varit rekordstort. Totalt har över 40 000 personer besökt bohjalten.se under kampanjtiden och mer än 18 000 röster har inkommit på de tio finalisterna. 

– Det stora engagemanget för våra finalister visar hur viktig Bohjälte är. Det finns verkligen många godhjärtade människor därute som gör goda gärningar och som förtjänar att hyllas. Jag tycker att årets vinnare Marco och Linda är två utmärkt exempel på Bohjältar, de visar stor solidaritet och ställer osjälviskt upp för de som behöver hjälp i samhället. Jag vill även passa på att tacka de övriga åtta finalisterna i Bohjälte 2013, de är alla hjältar och förtjänar att hyllas, säger Peeter Pütsep, juryordförande och VD på Svensk Fastighetsförmedling. 

Om prisutdelningen 
Under prisutdelningen kommer Marco Briones ta emot sin utmärkelse i Bohjälte 2013
När: Torsdag den 31 oktober kl 11.15 
Var: Svensk Fastighetsförmedlings Bobutik i Norrköping, Drottninggatan 26
OSA: Senast onsdag den 30 oktober till Bessie Wedholm, presschef, tel. 070-298 38 01, eller bessie.wedholm@svenskfast.se

Så löd nomineringen om Marco:
”Jag vill nominera Marco för sitt oerhörda engagemang för sina medmänniskor. Däribland hans initiativ mot främlingsfientlighet och sitt engagemang för Ria Center i Norrköping. Ria Center är en verksamhet som hjälper hemlösa och andra utsatta personer med mat och andra förnödenheter. Ria hotas av nedläggning, något som Marco kämpar hårt för att rädda.”

De övriga åtta finalisterna i Bohjälte 2013 (utan inbördes ordning):
• Anders Hansson, Söderhamn
• Anny Bergman, Hudiksvall
• Hans Ahlborg, Malmö
• Olle Fjordgren, Lysekil
• Sebastian Idzaksson, Malmö
• Susanne Bohman, Göteborg
• Ulf Johansson, Åkersberga
• Åsa Bladh, Malmö

Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2013
Via www.bohjalten.se kan vem som helst kunna nominera sin Bohjälte. Nomineringsperioden pågick från 12 september till 4 oktober 2013. När nomineringen avslutades utser en jury, beståendes av bland andra förra årets vinnare Carina Lennartsson, tio finalister som gick vidare till en omröstning. Mellan den 11 och 25 oktober fick svenska folket möjligheten att rösta fram den finalist de tyckte förtjänar att bli Svensk Fastighetsförmedlings Bohjälte 2013. Vinnaren av Bohjälte 2013 får, utöver äran, välja en valfri välgörenhetsorganisation (i sin stad) som erhåller 10 000 kronor från Svensk Fastighetsförmedling AB. Vinnaren får även 5 000 kronor i resecheckar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

För ytterligare information och kommentarer kontakta: 
Bessie Wedholm, presschef Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 070-298 38 01
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Följ oss gärna på:
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram
@svenskfast

Ämnen

Taggar


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DNB. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2012 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 28 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 44 miljarder kronor.

År 2012 mottog Svensk Fastighetsförmedling utmärkelsen Sveriges bästa arbetsgivare i employer branding-företaget Universums årliga undersökning. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare. Läs mer på svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt Vd 0763 010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Relaterat material

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige