Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya Bobarometern visar: Mobiltelefonen ett måste även i fritidshuset

Att koppla av är något som många längtar efter när det vankas semester - men det är inte avkopplingen från omvärlden som nödvändigtvis hägrar mest. Fyra av tio svenskar kan nämligen inte klara sig utan sin mobiltelefon på landet. Drygt hälften skulle dessutom inte kunna tänka sig ett fritidshus utan mobiltäckning. Det avslöjar Svensk Fastighetsförmedlings senaste Bobarometer.

Att stänga av mobiltelefonen för att tillbringa ledig och harmonisk tid i fritidshuset är lättare sagt än gjort för många svenskar. Svensk Fastighetsförmedlings nya Bobarometer, där man frågat 1 271 svenskar om ämnen som rör fritidshuset, visar nämligen att fyra av tio inte kan vara utan sin mobiltelefon när de tillbringar sköna dagar på landet. Männen klarar sig i större utsträckning än kvinnorna utan att behöva ringa, smsa och surfa med sin telefon, 36 respektive 44 procent. De som är i absolut störst behov av att ha kontakt med omvärlden är personer i åldrarna 51-65 år.

Undersökningen visar också att mobiltelefonen är avgörande för många svenskar när det är dags att köpa fritidshus. Mer än varannan, 52 procent, skulle nämligen inte kunna tänka sig ett fritidshus utan mobiltäckning. Den siffran är högst bland stockholmarna med 55 procent, medan siffran för boende i norra Sverige är 47 procent. Ser man till ålder är det viktigast för äldre personer att fritidshuset har mobiltäckning. 57 procent av de svarande mellan 51-65 år uppger att de inte kan bo i ett fritidshus som inte har täckning.

– Idag är mobiltelefonen ett mer givet sällskap i hängmattan än vad den traditionella boken är. I stor utsträckning gör man nog samma saker som förr, som att lyssna på musik eller läsa en bok, fast allt är nu samlat i telefonen. Den här förändringen beror troligtvis på att vi är vana vid att ständigt ha koll på vad som händer i våra sociala nätverk och i samhället runt omkring oss. Trots det är jag övertygad om att fritidshuset för de flesta är en skön fristad och att mobiltelefonen erbjuder underhållning och bidrar till avslappning, säger Dan Sjöholm på Svensk Fastighetsförmedling.

Förutom mobiltelefonen har svenskarna svårt att klara sig utan den dagliga duschen eller besök på vattentoaletten i fritidshuset; 75 procent kan inte vara utan toaletten och 62 procent inte utan duschen.

Topp 5 – Det här kan svenskarna inte vara utan i fritidshuset
Toalett: 75 procent
Dusch: 62 procent
Mobiltelefon: 40 procent
TV: 28 procent
Dator/surfpatta: 21 procent

Om Bobarometern
Bobarometern är genomförd under maj och juni 2014 i form av en webbenkät via undersökningsföretaget NORM. 1 271 personer deltog i undersökningen som är statistiskt säkerställd och riksrepresentativ, enligt undersökningsföretaget NORM Research & Consulting AB.

För ytterligare information, kontakta:
Dan Sjöholm, Svensk Fastighetsförmedling
Mail: dan.sjoholm@svenskfast.se 
Mobil: 0708-275 220

Följ oss gärna på:
www.svenskfast.se
www.mynewsdesk.com
facebook.com/svenskfast
twitter.com/#svenskfast
instagram@svenskfast

Ämnen

Taggar


Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i Swedbank Franchise. Kedjan har idag 1 200 medarbetare fördelade på cirka 230 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av kedjans 160 franchisetagare. Under 2013 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling 29 500 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av 50 miljarder kronor.

2013 placerar sig åter igen Svensk Fastighetsförmedling i toppskiktet med en tredje plats i employer branding-företaget Universums årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare”. I Sveriges bästa arbetsgivare är det företagets egna medarbetare som betygsätter sin arbetsgivare.
Läs mer på svenskfast.se.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Håkan Hellström

Håkan Hellström

Presskontakt Styrelseordförande 0705-49 49 63
Kasper Isgren

Kasper Isgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Villor och BR, Malmö 0768-840 122
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165

Relaterat material

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kan ta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2018 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 000 bostäder till ett värde av 60,7 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige