Följ Svensk Fastighetsförmedling

Ökning av försäkring mot dubbla boendekostnader

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2008 13:42 CET

Höjda räntekostnader skapar, tillsammans med den nya fastighetsskatten, en ängslan på bostadsmarknaden vilket leder till ett stort utbud av bostäder på marknaden. Många oroar sig över att försäljningen av bostaden kan dra ut på tiden. Alltfler väljer därför att teckna försäkringen mot dubbla boendekostnader som erbjuds av Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling är den enda mäklarfirman i Sverige som erbjuder en försäkring mot dubbla boendekostnader. Försäkringen träder i kraft om den gamla bostaden inte säljs på grund av utdragen försäljning.

Den stora ökningen av antalet sålda försäkringar tyder på att alltfler är osäkra på om de kan sälja sin bostad kort efter att de investerat i ett nytt boende. Tidigare var detta mer eller mindre normalt, men inte längre på grund av tecken på en förändrad
bostadsmarknad.

– Det märks att marknaden fått sig en törn. Konkurrensen om köparna hårdnar och försäljning av vissa objekt kommer förmodligen att ta lite längre tid än det gjort de senaste åren, säger Niclas Strahner, chef extern kommunikation på Svensk Fastighetsförmedling.

Försäkring mot dubbel boendekostnad kan tecknas när en bostad säljs via Svensk Fastighetsförmedling. Om bostaden inte är såld inom tre månader, täcker försäkringen drifts- och räntekostnaderna de efterföljande tre månaderna.

Det finns även möjlighet att få ytterligare sex månaders ersättningstid genom en tilläggsförsäkring. Försäkringen gäller såväl villa som bostadsrätt och förutsätter att det finns kostnader för det nya boendet.

– Fler och fler väljer att teckna försäkring mot dubbla boendekostnader. När man flyttar är utgifter för två hus eller lägenheter det sista man behöver och försäkringen är ett billigt skydd mot att drabbas av denna oönskade merkostnad, säger Niclas
Strahner.

För ytterligare information och kommentarer kontakta:
Niclas Strahner, chef extern kommunikation, Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 08-505 358 28
E-post: niclas.strahner@svenskfast.se

Om Svensk Fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling är en fastighetsmäklarkedja som ingår i DnB NOR-koncernen. Kedjan har idag cirka 1 000 medarbetare och finns representerat genom över 200 bobutiker i hela landet. Svensk Fastighetsförmedling förmedlande drygt 27 000 villor, fritidshus och bostadsrätter till ett försäljningsvärde av cirka 34 miljarder kronor under 2006. Läs mer på www.svenskfast.se

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.