Följ Svensk Fastighetsförmedling

Predika i vardagsrummet – före detta kyrka till salu i Borås

Pressmeddelande   •   Okt 29, 2010 09:57 CEST

De som är på jakt efter ett helt unikt boende har chansen att lägga vantarna på en typisk representant för den nationalromantiska stilen, med vitputsad fasad, grova omålade bjälkar och svart smide. Atmosfären sitter i väggarna, den sista gudstjänsten hölls här så sent som 2003. Fastigheten består av själva kyrkobyggnaden samt tillhörande bårhus och en magasinsbyggnad. Utgångspriset är 2,3 miljoner kronor och då ingår vacker utsikt över samhället Viskafors, Viskans högsta vattenfall och närhet till bad i Storsjön.

 – Tänk dig att ha fredagsmys på körläktaren eller att bädda sängen på altaret. Vi hoppas att det kommer många intressenter på visningen, detta objekt är något för de som är på jakt efter ett helt unikt boende, säger Peter Carlsson fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

 Den nuvarande ägaren har drivit en restaurang, festvåning och konferensanläggning i den gamla kyrkan sedan 2007. Enligt mäklaren Peter Carlsson som ansvarar för försäljningen finns det inga formella hinder för att bygga om kyrkan till bostad, kontor eller andra kreativa lösningar. Köparen måste dock behålla byggnadens ursprungliga arkitektur och få tillstånd från länsstyrelsen samt kommunen innan ombyggnation.

 Den före detta kyrkan är helt i originalskick och inga tillbyggnader eller ombyggnationer har gjorts. Den köptes av sin nuvarande ägare 2007 då den renoverades och man bland annat drog in el och vatten. 

 Länk till objektet:
http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3QJ2UOG0NQ924JHN

Visning:
Kyrkan är till salu via Svensk Fastighetsförmedling i Borås och visas klockan 11-13 söndagen 7/11

Övriga fakta
Kyrkan byggdes 1917-1919 av textilfabriken Rydboholmsbolaget och skänktes till Svenska Kyrkan 1970. Byggnaden användes som kyrka fram till år 2003 då den sista gudstjänsten hölls i kyrkan, 2007 avkristnades kyrkan och skyddas nu av kulturminneslagen.

Utgångspris: 2,3 miljoner kronor
Tomtarea: strax över 3 000 m2
Byggnaden är en enskeppig salskyrka och byggnadens delar består av torn, långhus och korabsid. Invändiga delar består av vapenhus, läktare, tornrum, kyrkorum, kor och sakristia.

 För mer information och pressbilder, vänligen kontakta:
Peter Carlsson, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Borås
Telefon: 0702-41 03 53, 033-20 77 30
E-post: peter.boras@svenskfast.se

Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: 08-505 358 28
E-post: bessie.wedholm@svenskfast.se

Svensk Fastighetsförmedling är en av de ledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och ingår i bank- och finanskoncernen DnB NOR. Kedjan har idag över 1 000 medarbetare fördelade på cirka 210 bobutiker runt om i Sverige. Bobutikerna drivs av våra 160 franchisetagare. Under 2009 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling drygt 29 000 villor, fritidshus och bostadsrätter samt kommersiella fastigheter, rörelser och lantbruk till ett förmedlingsvärde av drygt 42 miljarder kronor . Läs mer på www.svenskfast.se.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.