Gå direkt till innehåll
Säljstart för Parkhusen Kv2 i Gränbystaden

Pressmeddelande -

Säljstart för Parkhusen Kv2 i Gränbystaden

Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala har fått förtroendet att förmedla projektet Parkhusen Kv2 som Atrium Ljungberg bygger i Gränbystaden. Den 12 juni är det säljstart för projektet som består av 98 bostadsrätter. Projektet kommer att erbjuda en bra blandning av bostäder med allt från yteffektiva 1:or till familjevänliga 4:or.

  • Vi har haft en dialog med Atrium Ljungberg runt detta projekt under en längre tid där vi bollat arkitektur, planlösningar och mycket annat. Vi är väldigt stolta att detta gedigna grundarbete har resulterat i att Atrium Ljungberg har valt oss som deras samarbetspartner, säger Andreas Lindqvist, Vd på Svensk Fastighetsförmedling Uppsala/Knivsta.
  • Parkhusen Kv2 är något alldeles unik och vi är övertygade att många kommer att tilltalas av detta läge där man bor i gränslandet mellan stadspuls och lantliv. Vi ser fram emot att få presentera alla fördelar med att bo just här för de som söker ett boende utöver det vanliga, säger Sara Ekeljung som är ansvarig mäklare för projektet.

Parkhusen kommer totalt att bestå av fyra kvarter som alla angränsar mot Gränbyparken där man å ena sidan har gallerian med caféer, restauranger, service och upplevelser. På andra sidan lockar Gränbyparken med hagar, aktiviteter och soliga mötesplatser. En kort promenad bort finns 4H-gården som erbjuder ett mysigt möte mellan människa och djur samt en perfekt plats för picknickar med barn och barnbarn.

Du kan läsa mer om projektet på parkhusen.nu

Om Parkhusen i Gränbystaden:

Parkhusens andra kvarter består av 98 bostadsrätter som beräknas stå klara 2023. Därefter planeras ytterligare två kvarter att uppföras med cirka 150 bostäder. I det sista kvarteret planeras även en förskola för Gränbystadens yngsta invånare.

Befolkningsökning och prisstatistik

Uppsala kommun växer med ca 2860 per/år och kommer så göra fram till år 2050 enligt de prognoser som finns. Detta innebär att det kommer att behöva byggas en mängd nya bostäder för att alla dessa människor ska hitta en bostad. Bostadsmarknaden går också som tåget med en prisuppgång på bostadsrätter på 10,8 % de senaste 12 månaderna.

Lokal kontakt:

Andreas Lindqvist, Vd

Andreas.lindqvist@svenskfast.se

073-657 93 66

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Presskontakt

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22

Om Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. 2021 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling nästan 32 000 bostäder till ett värde av cirka 87 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling
Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige