Gå direkt till innehåll
Stjärnkreatörer visar på hemmets dolda potential i nytt initiativ från Svensk Fastighetsförmedling

Pressmeddelande -

Stjärnkreatörer visar på hemmets dolda potential i nytt initiativ från Svensk Fastighetsförmedling

En 1:a med plats för hela livet, en friluftsdröm på 27 kvm och en outnyttjad grön plätt. Det är ett par av utmaningarna som tre av Sveriges främsta kreatörer tagit sig an för att visa på den dolda potential som gömmer sig i hemmets små ytor.

Så många som 70% av svenskarna drömmer om ett bättre boende,[1] högst upp på listan är tillgången till odlingsmöjligheter, att komma närmre vatten och natur eller ett enklare liv utan måsten. Även om svenskarnas drömboenden varierar vill Svensk Fastighetsförmedling i ett nytt initiativ visa på att det befintliga hemmet kan erbjuda fler möjligheter och större potential än vad många ser framför sig.

Svensk fastighetsförmedling har anlitat stjärnkreatörerna Rahel Belatchew, Pella Hedeby, Linda Schilén som fått i uppgift att förvandla objekt framtagna av kedjans mäklare. Utifrån kreatörernas respektive expertområden skapar de stora möjligheter på små ytor med innovativ design – på människans och miljöns villkor.

– I takt med att vi spenderar mer tid i hemmet växer också viljan och behovet att lägga tid på att förbättra det. Det är inte alla som kan, vill, eller har möjlighet att byta bostad. Vi vill visa och hjälpa fler att upptäcka att det finns många vägar till ett bättre och mer hållbart boendeliv, säger Jennie Skogsborn Missuna, CXO på Svensk Fastighetsförmedling.

Rahel Belatchew, grundare av det prisbelönta arkitektkontoret Belatchew Arkitekter, är en av kreatörerna som bland annat använt sig av transparenta väggar och en kombinerad klädkammare och arbetsyta i sin förvandling av en dåligt planerad etta.

– I mitt jobb som arkitekt ingår det att hela tiden ompröva synen på vad som är möjligt och se potential andra inte tänkt på. Därför har det varit både utmanande och givande att få chansen att ta sig an småskaliga projekt och hitta smarta lösningar som hjälper till att få ett bättre boende, säger Rahel Belatchew.

– I över 80 år har våra mäklare haft förmånen att följa hur det svenska hemmet och förväntningarna på det förändrats, under den tiden har vi också kommit att se potential där andra ser problem. Konceptet Grand Tiny Designs är för oss ett sätt att belysa och hylla hemmets fulla potential. Initiativet är det första av många i en större satsning där vi tar nya kliv mot att förmedla ett hållbart boendeliv, säger Jennie Skogsborn Missuna.

Konceptet Grand Tiny Designs är en spinn-off på TV4:s nya storsatsning, det internationella succéprogrammet Grand Designs Sverige, men istället för storslagna nybyggnadsprojekt handlar Grand Tiny Design om att tillgängliggöra innovativa lösningar för fler genom att skapa storslagen design för mindre ytor.

Kreatörer:

Rahel Belatchew
Rahel Belatchew är chefsarkitekt och grundare av det prisbelönta arkitektkontoret Belatchew Arkitekter och Belatchew Labs vilka rönt internationell uppmärksamhet för sina visionära projekt. Rahel är verksam inom samtida och innovativ arkitektur och har vunnit en rad internationella priser och blivit utsedd till Årets Arkitekt i Sverige.

Pella Hedeby
Pella Hedeby är en av Sveriges mest kända inredningsprofiler som driver bloggen Stil Inspiration på Residence Magazine och instagramkontot @pellahedeby. Hennes uppdrag sträcker sig från kommersiella uppdrag till hemmiljö – alla med det övergripande målet att uppnå en hållbar livsstil i samklang med en tilltalande estetik.

Linda Schilén
Linda Schilén är en välkänd trädgårdsmästare, konstnär, författare och föreläsare som genom sin blogg och sociala kanaler varje dag delar med sig av sin expertis till tusentals trädgårdsintresserade. Hon har skrivit boken ”Konsten att skapa trädgårdens rum” om hur man på ett kreativt sätt skapar och ta vara på gröna uterum, sedan 2016 är hon även en återkommande gäst i TV4 Nyhetsmorgon i sin roll som trädgårdsmästare.

Se alla Grand Tiny Designs:

www.svenskfast.se/grandtinydesigns

[1] Trendrapporten 2019, Svensk Fastighetsförmedling

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Det innebär att vi kanta tillvara på våra kunders intressen helt utan påverkan från banker eller försäkringsbolag. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 bobutiker och 1 200 medarbetare runtom i hela landet. Bobutikerna drivs av kedjans 200 delägare och flera år i rad har företaget utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Under 2019 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 28 500 bostäder till ett värde av 63,4 miljarder kronor. I över 80 år har vi fått folk att känna sig hemma, vilket faktiskt gör oss till landets äldsta mäklarkedja. Det hade vi inte varit utan nöjda kunder. 2019 prisades vi för Bäst på Service i ServiceScore. Svensk Fastighetsförmedling – mäklaren med koll på läget sedan 1937.

Kontakter

Henrik Freudenthal

Henrik Freudenthal

Presskontakt Kommunikationschef 070 225 98 22
Kaisa Lundberg

Kaisa Lundberg

Presskontakt PR & Communications Specialist 070-7898821
Erik Wikander

Erik Wikander

Presskontakt Vice VD 073-059 33 01
Liza Nyberg

Liza Nyberg

Presskontakt VD 0763-010 904
Jörgen Lundgren

Jörgen Lundgren

Presskontakt Fastighetsmäklare Umeå 070-374 82 28
Eddy Löjdkvist

Eddy Löjdkvist

Presskontakt Franchisetagare, Fastighetsmäklare 08-545 785 70
Anders Lundgren

Anders Lundgren

Presskontakt Franchisetagare och fastighetsmäklare Mölndal Villor och bostadsrätter i Göteborg/Mölndal 0709-629165
Jennie Skogsborn Missuna

Jennie Skogsborn Missuna

Presskontakt CXO 073-152 46 50

Vi skapar hållbara boendeliv

Svensk Fastighetsförmedling är Sveriges största rikstäckande och oberoende mäklarkedja. Vi är experter på den lokala bostadsmarknaden med 230 butiker och 1 250 medarbetare runtom i hela landet och i Spanien. Våra lokala butiker drivs av engagerade franchisetagare och koncernen ägs av över 700 medarbetare. Svensk Fastighetsförmedling har under flera år utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vårt fokus är att vara ledande idag och i framtiden. Under 85 år har vi skapat nya erbjudanden och utvecklat mäklarbranschen. Under 2023 förmedlade Svensk Fastighetsförmedling cirka 20 000 bostäder till ett värde av 51 miljarder kronor. Koncernen består idag av Svensk Fastighetsförmedling och Ordna Bolån.

Svensk Fastighetsförmedling

Vasagatan 28
11120 Stockholm
Sverige